Κερκυραικός σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά και πρόγραμμα δράσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Η προσπάθεια εξασφάλισης ολοένα και μεγαλύτερου κέρδους από την πλευρά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί για το ποιος θα αυξήσει περισσότερο την κερδοφορία του σε βάρος της κερδοφορίας των υπόλοιπων (αυτά είναι για τα οποία τσακώνονται οι “θεσμοί” στο πλαίσιο της αξιολόγησης), είναι η αιτία της ολοένα και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, του λαού συνολικά, είναι η αιτία των μνημονίων, των συνεχόμενων μέτρων και της εξαθλίωσης που βιώνουμε. Παρά δηλαδή τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στους εργαζόμενους, στο λαό, καθώς προϋπόθεση για την κερδοφορία τους είναι η ολοένα και μεγαλύτερη καταλήστευση του πλούτου που παράγουν με την εργασία τους οι εργαζόμενοι.

Σε περιόδους έντασης των μεταξύ τους ανταγωνισμών, σαν αυτή που ζούμε στις μέρες μας, δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν ολόκληρους λαούς για τα δικά τους συμφέροντα.

Η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών μέσων από ΗΠΑ – Ρωσία – ΕΕ – Βρετανία κ.ά. στη ΝΑ Μεσόγειο, το αιματοκύλισμα του συριακού λαού που συνεχίζεται, οι αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται στο Κυπριακό, η ένταση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, η στοχοποίηση ξανά της Βόρειας Αφρικής και της Λιβύης, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια με την αναζωπύρωση αλυτρωτισμών και εθνικισμών «με την παρέμβαση τρίτων», δείχνουν το πώς διευθετούνται «επί του πεδίου» οι ενδοϊμπεριαλιστικοί αυτοί ανταγωνισμοί και πώς διασφαλίζεται η «ενεργειακή ασφάλεια» των μονοπωλίων, μεγαλώνοντας τους κινδύνους ακόμα και για έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το ίδιο δείχνει και η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάλει το κεφάλι του λαού ακόμα πιο βαθιά στον ντορβά αυτών των ανταγωνισμών, με το κάλεσμα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα συνεχή ταξίδια των υπουργών στις ΗΠΑ, τις προτάσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της «στρατιωτικής συνεργασίας» με τις ΗΠΑ.

Αυτή λοιπόν είναι η αιτία της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης που βιώνουμε οι λαοί σε ειρηνικές περιόδους και ίδια είναι η αιτία του μακελειού, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς σε περιόδους πολέμου.

Η απάντηση των εργαζόμενων και στον κλάδο μας, πρέπει να είναι μία:

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ! ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ “ΕΙΡΗΝΗΣ” – ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, γιατί χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα που περιγράφουμε για τους εργαζόμενους και το φτωχό λαό, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ! Τη βιώνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Στην απλήρωτη ή/και μαύρη εργασία. Στα εξαντλητικά ωράρια. Στη μισή δουλειά των ευέλικτων σχέσεων εργασίας – στη μισή ζωή. Στην ανασφάλεια που δημιουργεί η συγκέντρωση στον κλάδο του εμπορίου σε χέρια λίγων σε ότι έχει να κάνει με τα δικαιώματά μας, την ίδια μας τη ζωή.

Την ίδια πραγματικότητα, τη γνωρίζουμε καλά στα πρόσωπα των προσφύγων – μεταναστών που βρέθηκαν στη χώρα μας, που δεν είναι κάποιοι “δύστυχοι” άνθρωποι, αλλά ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι, η τάξη μας, τα παιδιά μας!

Η γενίκευση ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας ΔΕΝ είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και η εργατική τάξη, ο λαός μας πρέπει να βρεθεί έτοιμος μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο. Πρέπει δηλαδή:

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας να βρεθούν στο σωματείο τους, οργανωμένοι, δραστήριοι, αντιμετωπίζοντας πρώτα και κύρια την αυθαιρεσία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, αντιμετωπίζοντας τα τσιράκια της εργοδοσίας με τον μόνο τρόπο που τους πρέπει: αυτόν της απομόνωσης!
Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να ενώσουν τη φωνή τους διεκδικώντας το αυτονόητο: να ζήσουμε με την αξιοπρέπεια που προσφέρουν οι δυνατότητες που έχει δημιουργήσει η δουλειά μας. Να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε για να μπορεί αυτός ο πλούτος να λειτουργήσει προς όφελος των αναγκών μας.
Οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός μας σε πόλεις και χωριά, να βρουν κοινή περπατησιά απέναντι στον ταξικό αντίπαλο που ό, τι δεν καταφέρνει να αποσπάσει με την τακτική του “καρότου” (στη φάση της “ειρήνης” τους), το αποσπά με το “μαστίγιο”(σε πόλεμο και “ειρήνη”).
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, οι συνδικαλιστές και οι απλοί εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε αυτό, θα αφιερώσουμε τη μεγάλη γιορτή της εργατιάς, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, στα ζητήματα του πολέμου, της προσφυγιάς με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που αφορά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και νέα. Θέλουμε η 1η του ΜΑΗ να αποτελέσει την αφετηρία για μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει και στον κλάδο μας για τη δουλειά των σωματείων και όλων των εργαζομένων μπροστά στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου και του προσωπικού του. Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι:

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών,
για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, προσφυγιά

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούμε την ετήσια ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Οι εκδηλώσεις που οργανώνουμε περιλαμβάνουν:

-Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Απρίλη: μουσικοχορευτική παράσταση από τη Χοροθεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ, στο Δημοτικό Θέατρο, με ώρα έναρξης 21:15 και θέμα το προσφυγικό (είσοδος ελεύθερη)

-Σάββατο 29 Απρίλη: προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Ο χορός της τέφρας», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, με ώρα έναρξης 20:30 (είσοδος ελεύθερη) από το Σωματείο μας.

-Κυριακή 30 Απρίλη: Αφιέρωμα στον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου, στις 19:30, στο Σκέρο Γουβιών από το Σύνδεσμο Ξεν/λων Κέρκυρας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας, τον κερκυραϊκό λαό να συμμετέχει μαζικά σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις-δράσεις και στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ στις 10:00 το πρωί στο Σαρόκο! Με την ολοκλήρωση της Πρωτομαγιάτικης πορεία θα ακολουθήσει γλέντι στην περιοχή της Σπηλιάς

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio