Για τις εκλογές του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Τρικάλων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ)

…. Διαλέξατε την νύφη σας να μοιάζει την γενιά σας….    

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, καταγγέλλει τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Σωματείου. Μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών του Σωματείου μας, με τις δυο παρατάξεις «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» & «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» να τα βρίσκουν, προκειμένου να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο ενάντια στον κοινό τους εχθρό, το ΠΑΜΕ, και τον αποκλεισμό των συναδέλφων χωρίς βιβλιάριο από το δικαίωμα της ψήφου έχουμε και συνέχεια στο θέατρο του παραλόγου.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέν Δ.Σ. του σωματείο, και κατά πως συνηθίζεται πρέπει να κατανεμηθούν τα αξιώματα με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των αρχαιρεσιών. Χρειάστηκαν λοιπόν 3 συνεδριάσεις ώστε οι συνάδελφοί μας, με δημοκρατικές διαδικασίες και αφού κάνανε συμφωνία μεταξύ τους να αποκλείσουν την πρώτη δύναμη από τα αξιώματα του σωματείου, γιατί έτσι τους συμφέρει! Η πρότασή τους ήταν η εξής: Πρόεδρο και Ταμία να πάρει η δεύτερη δύναμη «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» και Γραμματεία η Τρίτη δύναμη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και η πρώτη δύναμη με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ να αποκλειστεί! Τι πιο δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό και αναλογικό?

Καταγγέλλουμε και ονομαστικά τους εκλεγμένους των 2 αυτών παρατάξεων : Καραμίντζιο Θοδωρή και Νικολάου Φωτεινή από το «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και Τσίντζα Φώτη και Παπαθεοδώρου Στέργιο (ο δεύτερος ανέλαβε μετά από παραίτηση του πρώτου) από την «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»  για την από κοινού συμφωνία και συμπόρευση τους να πετάξουν την πρώτη δύναμη έξω από το προεδρείο της Διοίκησης του Σωματείου.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από αυτό, αφού πρόκειται για δυνάμεις που υπονομεύουν το κίνημα και η στάση τους αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά. Οι ίδιες δυνάμεις που συνεργάστηκαν για να αποκλείσουν συναδέλφους από το να ψηφίσουν στο σωματείο τους, οι ίδιες δυνάμεις συνεργάζονται και στον αποκλεισμό της ΔΑΣ από τα αξιώματα του Δ.Σ..

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, έφερε στους εκπροσώπους της ΔΑΣ κείμενο για υπογραφή, όπου εξασφάλιζε την στήριξη από την παράταξή μας στο ΕΚΤ, με αντάλλαγμα να στηρίξει την πρόταση μας στο Δ.Σ. του Σωματείου. Δεν του βγήκε όμως. Γιατί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κολλεγιές και συμφωνίες δεν κάνει στις πλάτες των εργαζομένων. Έχουμε πείρα από τέτοιου είδους δυνάμεις που δρουν στο κίνημα και την αξιοποιούμε, προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής πρωτοβουλίας «ζήτησε το χέρι» της άλλης παράταξης, της παράταξης του  «Ενιαίου Ψηφοδελτίου Εργαζόμενων» που σχετίζεται με τις κεντρικές δυνάμεις που εκφράζουν τις εργοδοτικές αξιώσεις σε Μαρινόπουλο/Σκλαβενίτη λέγοντας ότι πιστεύει ότι μαζί μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης!

Και για να είμαστε καθαροί, η πρόταση της ΔΑΣ, προκύπτει από την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας, αρχή που στηρίζουν οι δυνάμεις μας πανελλαδικά, σε όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα μας ευνοεί σαν παράταξη ή όχι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, Πρόεδρος ΔΑΣ (πλειοψηφούσα παράταξη), Γραμματέας Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων (δεύτερη σε ψήφους παράταξη) και Αντιπρόεδρος Αγωνιστική Πρωτοβουλία (Τρίτη σε ψήφους παράταξη). Τι άλλο θα μπορούσε να προκύψει με βάση το αποτέλεσμα της κάλπης?

Συνάδελφοι, να βγουν συμπεράσματα, ο «γάμος» τους για να μοιράσουν τις καρέκλες τους πρέπει να ερμηνευτεί από την ίδια την πείρα που έχουμε για την δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου δώσανε την πρώτη δύναμη στις δυνάμεις της Δ.Α.Σ με ποσοστό 38%. Μάλλον αυτό είναι που τους πονάει, που τους χάλασε την σούπα.

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις! Να τους απομονώσουν οι συνάδελφοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να τους γυρίσουν την πλάτη! Καμία ανοχή στις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio