Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, «Η ΕΝΩΣΗ»: Για το απεργιακό διήμερο 16 και 17 Δεκέμβρη

Διήμερο δράσης στον κλάδο του εμπορίου, με αγωνιστικές και απεργιακές παρεμβάσεις στις 16 και 17 Δεκέμβρη

To σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, «Η ΕΝΩΣΗ» θα δώσει όλες τις δυνάμεις του ώστε μετά την Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη να στηριχθεί, να προπαγανδιστεί και να πετύχει η κλαδική απεργία στις 17 Δεκέμβρη, απόφαση που πήρε στις 11/12 η ΟΙΥΕ. Είναι απεργία που πρέπει να πάρουν πάνω τους οι εργαζόμενοι και οι ταξικές δυνάμεις, καθώς ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ΟΙΥΕ, βρίσκονται στην απέναντι όχθη των εργατικών συμφερόντων, των αγωνιών και των διεκδικήσεων μας.

Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα super market.

Τα σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων δέχεται αυτές τις μέρες καταγγελίες που αφορούν την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η οποία κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

Με προμετωπίδα τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αλλά και λύκους που ως σήμερα κρύβονταν πίσω από την ψεύτικη σημαία του καλού εργοδότη, επιχειρείται ενιαία το χτύπημα της Κυριακής αργίας, το συνολικό ξεζούμισμα των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ίδια είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα. Οι εμπορικές αλυσίδες σε κάθε υποκλάδο του εμπορίου, ξεσαλώνουν. Η εξάντληση και η εργοδοτική ασυδοσία κυριαρχούν. Δίπλα στις μεγάλες αλυσίδες των super market που ανοίγουν τις Κυριακές, βρίσκεται πλέον και ο Σκλαβενίτης, στοιχείο που εκθέτει από όλες τις μπάντες τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη το σωματείο μας θα προβεί σε απεργιακές παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, σε εμπορικές αλυσίδες.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio