Δελτιο Τυπου για τη σημερινή καταδίκη της συναδέλφισσας καθαρίστριας, στα Γιάννενα

Αθήνα, 08/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς όλα τα σωματεία στην καθαριότητα
Προς όλους τους εργαζόμενους

Δεν μπορεί να μην καταγγελθεί και να μην καταδικαστεί από όλον τον εργαζόμενο λαό, το νέο κρούσμα εκδικητικής τιμωρίας απέναντι σε συναδέλφισσα καθαρίστρια που καταδικάστηκε τελεσίδικα σήμερα και ύστερα από έφεση της, σε τρία χρόνια με αναστολή, επειδή το 2001 παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου Δημοτικού, προκειμένου να μπορέσει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για μια θέση βοηθητικού προσωπικού.

Η συναδέλφισσα που δουλεύει από το 2003 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ως καθαρίστρια καταδικάστηκε ερήμην της και πρωτόδικα σε 8 χρόνια φυλάκιση. Πρέπει να σημειωθεί πως η συναδέλφισσα, 50χρονων σήμερα, είναι μητέρα 13 παιδιών, τα τέσσερα από τα οποία είναι ανήλικα.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η προηγούμενη καταδίκη συναδέλφισσας στο Βόλο αποκτούν παραπέρα προκλητικό χαρακτήρα καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή σε καθεστώς εργολαβίας, δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες και χαμηλούς μισθούς.

Η υποκρισία έχει ξεπεράσει και τα πιο ανεκτά όρια όσον αφορά τον κλάδο της καθαριότητας! Η ομηρία είναι διαρκής, η εκμετάλλευση χτυπάει κόκκινο!

Αντί λοιπόν να λυθούν τα προφανή που αφορούν τη δουλειά και τις εργασιακές συνθήκες, τιμωρούν τους εργαζόμενους, τους φέρνουν απέναντι σε άλλους ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, οδηγούν αρκετούς από αυτούς σε λύσεις που σε διαφορετικές συνθήκες δε θα επέλεγαν ποτέ να προχωρήσουν, ρίχνοντας τους στο τέλος και την ευθύνη!

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον διεκδικητικό αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για αυξήσεις στου μισθούς, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την ένταξη του κλάδου της καθαριότητας στα βαρέα και ανθυγιεινά.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio