Για τις εκλογές στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων στην Έδεσσα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6973312771 / 6936116086

Φτάνει πια!
Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!

Συνάδελφοι, τα Εργατικά Κέντρα του Νομού Πέλλας μετά την πλήρη αποκάλυψη της προκλητικής σύμπλευσης τους με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την εργοδοσία μέσα από νόθες διαδικασίες αρχαιρεσιών σωματείων, αλλά και απροκάλυπτη στήριξη των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης, φανερώνουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.
Η συνδικαλιστική μαφία αυτές τις μέρες φιλοξενεί μέσα στα εργατικά κέντρα τους ίδιους τους εργοδότες. Παραχωρούν στους διευθυντές και στα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων στον κλάδο την καλύτερη ευκαιρία να ψαρέψουν εργαζόμενους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Μετατρέπουν τα σωματεία σε γραφεία ευρέσεως εργασίας και δίνουν έτοιμο φαγητό στο στόμα του λύκου, που ντύνεται πρόβατο και παρακινεί δήθεν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους.
Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν;
Αυτές είναι οι δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξη με άθλιους μισθούς – μεροκάματα και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Στηρίζουν τη λογική ότι εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να πάνε μαζί για την καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι τα συμφέροντα τους ταυτίζονται. Είναι οι ίδιοι που με άθλιες μεθοδεύσεις προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τα όργια νοθείας που οργάνωσαν μπροστά στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Διαχρονικά έχυναν το δηλητήριο της “αναποτελεσματικότητας των αγώνων” στη συνείδηση της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα στις νέες γενιές, επιχειρώντας να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα, να υπονομεύσουν σημαντικές μάχες που αναπτύσσονται, παρά την προσπάθειά τους να επιβάλουν “σιγή νεκροταφείου”.
Έτσι και τώρα, στην έναρξη της περιόδου της εποχικής εργασίας στα εργοστάσια του κλάδου έχουν γίνει παραμάγαζο των μεγάλων επιχειρήσεων. Αποφασίζουν τώρα μαζί με την εργοδοσία το κοινό τους σχέδιο για να μην σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι. Καλλιεργούν την ηττοπάθεια για να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε υποχείριο των εργοδοτών. Βάζουν πλάτες, σωπαίνουν στις πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, τις απολύσεις, τα εργατικά ατυχήματα κλπ.
Το ταξικό κίνημα της χώρας μας δεν υπολογίζει ούτε εργοδότες, ούτε νόθους, ούτε την κρατική καταστολή. Έχει μάθει να αγωνίζεται σε πιο σκληρές συνθήκες. Καλούμε τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια – κονσερβοποιία, όλους όσους εργάζονται στον κλάδο να εγγραφούν μαζικά στο ταξικό μας συνδικάτο.
Να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να τους ξεσκεπάσουν, να τους αποτινάξουν από τον σβέρκο τους. Για να οργανώσουμε την πάλη για τις δικές μας ανάγκες.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio