ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ|ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια ,όπως και στο αεροδρόμιο ΡΟΔΟΥ

προχωρήσαν σε μέτρα κατά των εργαζομένων .

Η εργοδοσία της «Swissport – Skyserv» προχώρησε στην απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων και σε εκ περιτροπής εργασία των εργαζόμενων αορίστου χρόνου . Επίσης στην Goldair από την προηγούμενη βδομάδα ισχύει η εκ περιτροπής εργασία.

Απαιτούμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί όλων των εργαζομένων, καμία βλαπτική τροποποίηση των όρων εργασίας

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ καταγγέλλει την εργοδοσία της “Swissport – Skyserv” που προχωρά στην απόλυση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και σε εκ περιτροπής εργασία τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Αξιοποιεί την πανδημία που έχει προκύψει λόγω κορονοϊού για να φορτώσει για μία ακόμη φορά τα σπασμένα στους εργαζόμενους, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τη χασούρα της από τις ακυρώσεις των πτήσεων κάνοντας χρήση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που προσφέρουν στους επιχειρηματικούς ομίλους η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι που ειδοποιήθηκαν ότι χάνουν άμεσα τη δουλειά τους, είναι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, που εργάζονται με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε μήνα . Επίθεση στα δικαιώματά τους δέχονται όμως και οι μόνιμοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν  ότι “θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης”.

Οι εταιρείες βιάζονται να εκμεταλλευτούν την ΠNΠ που εξέδωσε η κυβέρνηση, καθώς και τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, που προαναγγέλλει μειώσεις μισθών μέσω της εκ περιτροπής εργασίας.

Αυτή είναι, από ότι φαίνεται, η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πόσο ψεύτικος είναι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με την αναστολή της σύμβασης εργασίας θα  σταματήσει τις απολύσεις, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι συνέπειες από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας μεταφέρονται στους εργαζόμενους.

-Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πρέπει να πούμε ως εδώ. -Δεν θα ανεχτούμε πάλι τις συνέπειες αυτής της κατάστασης να τις φορτωθούμε εμείς, δεν θα συνεχίσουμε να ρισκάρουμε την επιβίωσή μας για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων!

-Να μην  αποδεχθούμε νέα βάρη στις πλάτες μας. -Να οργανωθούμε στο σωματείο μας ,το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ -Να διεκδικήσουμε να μην πληρώσουμε το μάρμαρο πάλι εμείς .  

-Καλούμε την κυβέρνηση να μην παίρνει μόνο μέτρα καταστολής και απαγόρευσης και να μετατοπίζει την ευθύνη στους εργαζόμενους αλλά όπως οφείλει να παρέμβει άμεσα  και να διασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων και τη συνέχεια της εργασίας τους».

Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio