ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ|ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ο Πανθεσσαλικό Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Σκλαβενίτη, καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης στην χονδρική «The Mart», για τις απαράδεκτες πρακτικές με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, σε βάρος συναδέλφων μας που εργάζονται στο κατάστημα του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα 3 συνάδελφοί μας με γνωστά στην διεύθυνση της εταιρείας προβλήματα υγείας, απομακρύνθηκαν από την εργασία τους με παρότρυνση της διεύθυνσης του καταστήματος στις 17 Μαρτίου, μετά κι από την δημοσίευση έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση.

Έκτοτε οι συνάδελφοί μας βρίσκονταν σε περιορισμό στο σπίτι τους χωρίς να έχουν κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση από την εταιρεία, θεωρώντας δεδομένο ότι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, μακριά από την εργασία τους, με την ειδική άδεια που προβλέπεται για τις ευπαθείς ομάδες, μιας και είχαν προσκομίσει ιατρικές γνωματεύσεις για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με τις οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων.

Όλα αυτά μέχρι στις 24 Μαρτίου, όπου οι συνάδελφοι, δέχτηκαν τηλεφώνημα από την διεύθυνση να γυρίσουν στα καθήκοντά τους την Πέμπτη 26 Μαρτίου, διότι υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό. Άμεσα υπήρχε επικοινωνία με την Διοίκηση του Σωματείου για την εξέλιξη αυτή, (να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των τριών είναι εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Σωματείου μας), όπου μετά από επικοινωνία που υπήρξε με τα κεντρικά, γραπτώς και τηλεφωνικά, οι συνάδελφοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους στις 26 και 27 Μαρτίου, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη απάντηση από πλευράς της εταιρείας τι θα γίνει εν τέλει με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Στην συνέχεια η απάντηση ήρθε και έχει ως εξής: Οι εν λόγω 3 εργαζόμενοι όχι μόνο θα γυρίσουν κανονικά στην εργασία τους, αλλά και οι 9 εργάσιμες ημέρες που «έλειψαν» από την εργασία τους, θα αφαιρεθούν από την κανονική τους

άδεια…. καθώς η επιχείρηση δεν θεωρεί ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ότι «συνέστησαν»…… στους εργαζόμενους να μην προσέλθουν στην εργασία τους, χωρίς όμως η σύστασή τους αυτή να συνοδεύεται με την σχετική ενημέρωση που αφορά το καθεστώς που θα επικρατούσε τις μέρες απουσίας τους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παραπάνω μεθόδευση της επιχείρησης, που βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πάνω από τις ζωές των ανθρώπων που τόσα χρόνια με τον ιδρώτα τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην επιχείρηση για να μπορεί να είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες στο χονδρικό εμπόριο.

Όμως μέχρι εδώ! Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε σε τέτοιους είδους τακτικές που οδηγούν στην χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας μας και έχουν άμεσες συνέπειες και στις ζωές μας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα να μεριμνήσει η εταιρεία οι εν λόγω συνάδελφοι να λάβουν την ειδική άδεια, η οποία προβλέπεται για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Η άδεια ασθενείας να έχει αναδρομική ισχύ από 17/3/2020, ημέρα που έχουν να προσέλθουν στην εργασία τους και οι τρεις εργαζόμενοι που προαναφέρθηκαν και η διάρκειά της να ισχύει μέχρι την λήξη των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης λόγω πανδημίας.
  • Να προχωρήσει η εταιρεία σε προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, που λόγω των αυξημένων αναγκών των ημερών αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη σε περισσότερο προσωπικό.
  • Μέτρα προστασίας για όσους εργαζόμενους δουλεύουν αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι συνάδελφοί μας γυρνάνε υγιείς στο σπίτι και τις οικογένειές τους.

    Το φιλικό και ανθρώπινο της πρόσωπο η εταιρεία ας το δείξει πρώτα στους εργαζόμενους που απασχολεί.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio