Ανακοίνωση για την προκλητική στάση της εργοδοσίας των Praktiker. H συνδικαλιστική δράση και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων δε μπαίνουν στο γύψο.

01/04/2020

Για την αισχρή και προκλητική στάση της εργοδοσίας των Praktiker!

H συνδικαλιστική δράση και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων δε μπαίνουν στο γύψο.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή των εργασιακών μέτρων για την πανδημία κατήγγειλε το γεγονός πως η κυβέρνηση με τη στάση της και τις προτροπές προς στην εργοδοσία για να αξιοποιήσει κάθε εργαλείο ευελιξίας, της έδινε το πράσινο φως για να κάνει ότι θέλει. Στη συνέχεια έκανε αυτοτελώς ένα βήμα παραπέρα και ποινικοποίησε την απεργία καθώς με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε άρση της απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξη απεργών, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να διαλύσει τα πάντα.

Με βάση τα παραπάνω, καταγγέλλουμε σήμερα μια πραγματική αθλιότητα που ξεπερνά κάθε όριο. Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του σωματείου στα Praktiker ζήτησε συνάντηση στα πλαίσια της 3μηνης τακτικής επαφής με την εργοδοσία με θέμα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων μπροστά στην πανδημία, καθώς η επιχείρηση παραμένει ανοιχτή με προσωπικό ασφαλείας σε πολλά καταστήματα λόγω του e-shop.

Η απάντηση της εργοδοσίας στο παραπάνω αίτημα είναι προκλητική! Με επίσημη τοποθέτηση υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή Εργατικού Δυναμικού της επιχείρησης, ενημερώνει πως έχουν ανασταλεί οι συνδικαλιστικές λειτουργίες, ερμηνεύοντας την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως λουκέτο και κλείσιμο των σωματείων δηλαδή γύψο στη συνδικαλιστική δράση, σε διεκδικήσεις και αιτήματα.

Μάλιστα ενώ υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε καταστήματα και το e-shop όπως και άλλες υπηρεσίες της επιχείρησης λειτουργούν χωρίς ανάσα, η επιχείρηση μας ενημερώνει και παράλληλα ομολογεί πως σε συνθήκες πανδημίας έχει ανασταλεί η λειτουργία των επιτροπών υγείας(!!!) και ασφάλειας της εργασίας(!!!).

Η κυβέρνηση για αυτή την αισχρή ανακοίνωση-στάση της εργοδοσίας έχει μεγάλες ευθύνες!

Αυτό δε θα γίνει ανεκτό!

Παραθέτουμε αυτούσιο το σημείο της ανακοίνωσης της επιχείρησης που προκαλεί και εξοργίζει.

Ενημερώνουμε τους κυρίους της εργοδοσίας πως η συνδικαλιστική δράση δε μπαίνει στο γύψο, πως οι εργαζόμενοι σε συνθήκες πανδημίας δε θα γίνουν θύματα! Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας με τις μάσκες μας που έχουν και φωνή και οργή, στα γραφεία της επιχείρησης, την Παρασκευή 3/4.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio