ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ|Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας στο πλαίσιο της ημέρας Πανελλαδικής δράσης για την υγεία

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Την Τρίτη 7 Απρίλη, στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπίες των εργατικών Σωματείων του νησιού που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων στον Επισιτισμό- Τουρισμό Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας), του ΠΑΜΕ υγειονομικών του ΓΝ Κέρκυρας και της ΕΓΕΣΥΚ, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, του Παγγερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων-Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων και του Τμήματος Κέρκυρας της ΟΓΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για ημέρα δράσης για την υγεία.

“ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΦΩΝΗ, ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ” ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα! “ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ-ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ-Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ” ανέγραφε το πανό των ταξικών δυνάμεων μπροστά από την κεντρική πύλη του ΓΝΚ. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σπύρος Κανταρέλης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. είναι στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε αυτή την μάχη απέναντι στον “αόρατο εχθρό” οι υγειονομική πάνε χωρίς όπλα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που αντιμετωπίζουν και την υγεία ως εμπόρευμα. Καυτηρίασε την στάση της κυβέρνησης, που αναγάγει σε φάρμακο “δια πάσαν νόσο” την ατομική ευθύνη, αποκρύβοντας τις εγκληματικές ευθύνες που η ίδια έχει συντηρώντας τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας, τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε μέσα Ατομικής Προστασίας των υγειονομικών, στα διαγνωστικά τεστ για όλους. Επίσης, κατήγγειλε την υποκριτική στάση της κυβέρνησης που από τη μία επικαλείται τους ειδικούς σε ότι την βολεύει αλλά στα αιτήματα που οι ειδικοί θέτουν “σφυρίζει” αδιάφορα! Τέλος, έκλεισε λέγοντας ότι σήμερα, με τον πλέον δραματικό τρόπο, γίνεται φανερή, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός να τελειώνουμε μια και καλή με τον ορατό εχθρό, που δεν είναι άλλος από αυτήν την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, που στο κέντρο της βάζει την κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών κόντρα στα δικαιώματα και στην ίδια την ζωή των εργαζόμενων, όλου του λαού. Σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα να “ανοίξουμε πανιά” για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

“ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ-Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ” ανέγραφε το πανό των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. στην υγεία. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, Μάνος Αντωνάκης, αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ΓΝΚ που βρίσκεται στο 50% του οργανισμού θα ενισχυθεί με… 0 γιατρούς και 12 νοσηλευτές! Οι κλίνες ΜΕΘ απέχουν έτη φωτός από τις 3500 που απαιτούνται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και μετά βίας επαρκούν για τις τακτικές ανάγκες. Οι ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού ιδιαίτερα στα νοσοκομεία αναφοράς είναι τεράστιες με αποτέλεσμα πάνω από 500 υγειονομικοί να βρίσκονται ήδη σε καραντίνα και 125 νοσούν. Τόνισε επίσης ότι υγειονομικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θέτουν τη ζωή και την υγεία τους σε κίνδυνο, γιατί πολύ απλά το σύστημα δεν αντέχει να στους στερηθεί. Σημείωσε χαρακτηριστικό ότι η περίοδος καραντίνας για τους υγειονομικούς που θα κολλήσουν, μειώνεται συνεχώς, γεγονός που αποτελεί έμμεση αλλά σαφής παραδοχή της ανεπάρκειας σε έμψυχο δυναμικό. Αποκάλυψε ότι αντί για στολές και ενισχύσεις σε υλικό και προσωπικό, προετοιμάζουν δοκιμές με φαρμακευτικά πρωτόκολλα – μελέτες για τους υγειονομικούς ως μέτρο πρόληψης, μετατρέποντάς τους σε ήρωες- πειραματόζωα στους οποίους μάλιστα αρνούνται πεισματικά ακόμα και τώρα να τους εντάξουν στα ΒΑΕ αλλά κατά τ’ άλλα βγαίνουν υποκριτικά στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουν…! Τέλος, αναφέρθηκε στα “δωράκια” της κυβέρνησης στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας. Τις δηλώσεις του έκλεισε λέγοντας πως σκοπός των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι να ακούσει η κοινωνία την πραγματική αλήθεια και όχι τη μισή, όπως αυτή φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία και τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια, τονίζοντας ότι εκτός από την ατομική, υπάρχει και η κρατική ευθύνη την οποία θα πρέπει οικυβερνόντες να αναλάβουν και απαίτησε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

“ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ” ανέγραφε το πανό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Αχιλλέα Καπετάνιου, καθώς και της Τζένης Σκέμπρη από το Τμήμα Κέρκυρας της ΟΓΕ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio