ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Μηχανορραφίες της διοίκησης του ΓΝ Κέρκυρας σε βάρος των «ηρώων» της καραντίνας

Η διοίκηση του ΓΝΚ, αφού έβαλε τους συναδέλφους στην καθαριότητα να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα” την περίοδο της καραντίνας, με επέκταση της σύμβασής τους, που έληγε κατά την περίοδο εκείνη και αφού τους έβαλε να υπογράψουν μάλιστα και δήλωση ότι δεν επιθυμούν ουσιαστικά τη μονιμοποίησή τους (όπως είχε καταγγείλει το Σωματείο μας), τώρα προχωρά το σχέδιό της παραπέρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες “τρέχει” μία ακόμα προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου (ατομικές συμβάσεις) στην καθαριότητα του ΓΝΚ. Πέρα του ύποπτου γεγονότος ότι αυτή η προκήρυξη είχε αλλάξει πολλές φορές ενώ οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν υποψηφιότητες, η διοίκηση του νοσοκομείου και μάλιστα ο ίδιος ο διοικητής διαβεβαίωσε τους συναδέλφους, που ήδη εργάζονται και που θέλησαν να υποβάλουν εκ νέου υποψηφιότητα για τις θέσεις, ότι αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου.

Έτσι, σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα στο Πρωτόκολλο, το οποίο όχι μόνο τα δέχτηκε αλλά τους χορήγησε και σχετικούς αριθμούς. Προς μεγάλη έκπληξη όμως όλων των συναδέλφων, την Τρίτη ενημερώθηκαν ότι όσοι κατέθεσαν τους φακέλους τους στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου τίθενται εκτός της προκήρυξης, καθώς οι φάκελοι θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί είτε ηλεκτρονικά είτε συστημένοι στη σχετική υπηρεσία! Η παγίδευση αυτή των συναδέλφων με τις ψευτιές της διοίκησης του νοσοκομείου είναι μάλλον το “ευχαριστώ” στους ήρωες της πρώτης γραμμής! Παράλληλα, η κίνηση αυτή απογυμνώνει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας από έμπειρο προσωπικό στην καθαριότητα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία, εν μέσω μάλιστα πανδημίας!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), των ίδιων των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνεχή μείωση των κονδυλίων και για την υγεία του λαού μας, ώστε να “περισσεύουν” ολοένα και περισσότερα χρήματα για να φτιάχνουν “μαξιλαράκια” ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων με “δωράκια”, φοροαπαλαγές, επιδοτήσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εργασιακής ομηρείας των συναδέλφων στην καθαριότητα του ΓΝΚ, από τους εργολάβους της ΝΔ, στις ατομικές συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχιση της ανακύκλωσης της ανεργίας και πάλι από τη ΝΔ.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως αυτός εκφράζεται από τη διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών ΓΝΚ και όσων την στηρίζουν (όπως η ξεπουλημένη και διορισμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας). Όλοι αυτοί έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αποτρέψουν τους συναδέλφους από το να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, το “ουτοπικό και ανέφικτο” όπως ισχυρίζονταν, στοιχίζοντάς τους πότε πίσω από τις πολιτικές των διοικήσεων της ΝΔ και πότε του ΣΥΡΙΖΑ, το “εφικτό” κατά αυτούς, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, για τα οποία το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή!

Τίποτα όμως δεν έχει χαθεί! Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και μαζί να παλέψουμε, όχι μόνο για να ΜΗ χάσει τη δουλειά του κανένας συνάδελφος αλλά για να απαιτήσουμε:

Πρόσληψη από το ΓΝΚ και απορρόφηση όλων των εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Νέες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών στην καθαριότητα του Νοσοκομείου.

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Έξω οι εργολάβοι από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.

Ένταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio