Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΚΟ: Για το θάνατο προσφυγόπουλου σε εργατικό ατύχημα

Στις 10/10, ο 18χρονος Μιρ Ανεες από το Πακιστάν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του ως διανομέας. Ήρθε 15 χρόνων στην Ελλάδα. Είχε κάρτα αιτούντος ασύλου. Έμενε στο στρατόπεδο προσφύγων της Θήβας, ενώ, τον τελευταίο μήνα, διέμενε σε διαμέρισμα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Η οικογένεια του, οι γονείς του τα δύο αδέλφια ζουν στο Πακιστάν.

Ο χαμός του 18χρονού Μιρ φανερώνει τι σημαίνουν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης για την παιδική εργασία των 16χρονων προσφυγόπουλων και σε τι είδους συνθήκες θα αναγκάζονται να εργάζονται. Αναδεικνύει τις ευθύνες της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, ιδιαίτερα αυτές των μεταναστών εργατών που είναι πιο ευάλωτοι απέναντι στην εργοδοσία.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ, έχοντας γνωρίσει και φροντίσει εκατοντάδες παιδιά που έρχονται στη χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι περνάνε καθημερινά χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται κλεισμένα σε κέντρα κράτησης, που «φιλοξενούνται» σε ξενώνες. Παιδιά που έρχονται εδώ για μια καλύτερη ζωή και έρχονται αντιμέτωπα με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης και δουλειάς.

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλάι των μεταναστών και προσφύγων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!


Όλοι στην κινητοποίηση για τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα των διανομέων

Σάββατο 23/10, 13:00, στην οδό Χαροκόπου και Θησέως, στην Καλλιθέα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio