ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ|Να μην τολμήσουν να σηκώσουν χέρι ούτε στον αέρα που αναπνέουν τα παιδιά μας. Θα μας βρουν απέναντι τους!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια καταστολής και δίωξης  μαθητών που διεκδικούν τα αυτονόητα και απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους.

Η κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα έτρεχε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των αεροπορικών εταιρειών και χωρίς να πάρει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τώρα κουνά το δάκτυλο στον λαό και τους εργαζόμενους καταλογίζοντας τους την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας.

Η λογική της κυβέρνησης που ρίχνει το μπαλάκι της αντιμετώπισης της πανδημίας στην ατομική ευθύνη εξαναγκάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους καθημερινά να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με Μ.Μ.Μ. ωρολογιακές βόμβες, πολυπληθείς εργασιακούς χώρους όπως αυτοί του εμπορίου στους οποίους κουρελιάζονται τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα και δημόσια νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δεν θα περάσει στα σχολεία των παιδιών μας.

 Τα 25άρια τμήματα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, το λιγοστό προσωπικό καθαριότητας, οι υπόγειες και ανήλιαγες αίθουσες καθώς και το στοίβαγμα των νηπίων σε κοντέινερ δεν αντιμετωπίζονται μόνο με μάσκες όσο μεγάλες και αν είναι. Αντιμετωπίζονται μόνο με οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά μας για υγεία και παιδεία που να αρμόζουν στον 21ο αιώνα.

Αυτά είναι που φοβούνται τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των υπολοίπων ανεξαρτήτως χρώματος και συνθέσεως. Από κοινού ψήφισαν νόμους και προεδρικά διατάγματα για να φιμώσουν και να αφοπλίσουν το λαϊκό κίνημα μπροστά στην επίθεση που έρχεται, ξεπληρώνοντας ένα ακόμη γραμμάτιο στην μεγαλοεργδοσία.

Τα όνειρα των παιδιών μας όμως δεν πλάθονται με υλικά του σήμερα, είναι όνειρα στα οποία δεν χωράει η εκμετάλλευση, η φτώχεια, ο ρατσισμός και οι πόλεμοι για τα κέρδη των αφεντικών. Είναι όνειρα τα οποία δεν θα αφήσουμε κανένα χέρι να τα μολύνει. Να μην τολμήσουν να σηκώσουν χέρι ούτε στον αέρα που αναπνέουν τα παιδιά μας. Θα μας βρουν απέναντί τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Στηρίζουμε το συλλαλητήριο των μαθητών στις 24 Σεπτεμβρίου, 10π.μ., στα Προπύλαια

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio