Για την παράνομη απόλυση του προέδρου του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Iδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας

Αθήνα, 21/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την παράνομη απόλυση του προέδρου του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας

H Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία του εμπορίου, των ιδιωτικών υπαλλήλων και των καθαριστριών να καταγγείλουν την παράνομη απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή Γιάννη Γιαγκίδη, προέδρου του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, από την επιχείρηση Δ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α.Ε.

Η απόλυση του συναδέλφου από τη συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της συνδικαλιστικής ιδιότητας.   

Η εργοδοσία έχοντας πάρει «χώρο» από την κυβέρνηση η οποία μέσω διαρροών που βγαίνουν στο φως βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο, επιχειρεί να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση, να φιμώσει όποια φωνή αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός! Δεκάδες είναι τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων που απειλούνται, εκβιάζονται και απολύονται προκειμένου να μπει φραγμός στους αγώνες απέναντι στην γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας σε συνθήκες πανδημίας.

Η απόλυση είναι ευθεία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, στην προσπάθεια κράτους και εργοδοσίας να χτυπήσουν ζωντανά σωματεία που παλεύουν για αξιοπρεπείς μισθούς, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η τρομοκρατία, ο έλεγχος και η χειραγώγηση των συνδικάτων δε θα περάσουν!

Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του συναδέλφου!

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio