ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ||Το Πολυτεχνείο ζει! ΕΞΩ οι ΗΠΑ- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

Πραγματοποιήθηκε η συμβολική συγκέντρωση, τιμής και μνήμης για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας , από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν.Δράμας και τον Σύλλογο Γυναικών Δράμας ( μέλος της ΟΓΕ).

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτήριο που στεγάζονταν η Κρατική Ασφάλεια την περίοδο της Χούντας. Τις πόρτες του οποίου πέρασαν εκατοντάδες Δραμινοί την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας και γνώρισαν από πρώτο χέρι τα μαρτύρια της ανάκρισης, τα βασανιστήρια, τις φυλακίσεις και εξορίες.

Ομιλία πραγματοποίησε ο Δημητριαδης Κώστας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ.

Στις μέρες μας, οι εργασιακοί χώροι αποτελούν υγειονομικές βόμβες. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες από εργαζόμενους για ελλιπή μέτρα προστασίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο» και η εφαρμογή τους επαφίεται στην καλή θέληση των εργοδοτών, αφού κανένας κρατικός μηχανισμός δεν ελέγχει για την τήρηση των μέτρων.

Στο νοσοκομείο η κατάσταση είναι οριακή!
Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με πιο χαρακτηριστικές τις ελλείψεις σε ειδικούς παθολόγους (υπάρχουν 4 όταν απαιτούνται 11) και πνευμονολόγο. Ελλείψεις που αυξάνονται, αφού δεκάδες υγειονομικοί νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα. Το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό δουλεύει ακατάπαυστα, φτάνοντας στα όρια του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους ασθενείς.

Η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από κλινική σε κλινική, από τα ΚΥ προς το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει τη σοβαρή κατάσταση. Αφήνει χιλιάδες συμπολίτες μας στην περιφέρεια του νομού χωρίς ιατρική φροντίδα.

Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου, αφού έχουν κλείσει τα εξωτερικά και τακτικά ιατρεία, περικόπηκε το 80% των χειρουργείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία να αναβληθούν.

Οι κλινικές που μετέτρεψαν σε κλινικές covid-19 δεν αρκούν έχουν γεμίσει και πλέον γίνονται μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου είναι ο αγώνας για τη προστασία της υγείας, της παιδείας και της ζωής του λαού. Τιμάμε και με την σημερινή μας εκδήλωση όλους τους υγειονομικούς που δίνουν τα πάντα κάτω από αντίξοες συνθήκες και απαιτούμε:
• άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας
• προσλήψεις Εκπ/κών, Γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
• Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπ/κούς, μαθητές, γιατρούς, νοσηλευτές με ευθύνη της κυβέρνησης
• 15 μαθητές στην τάξη
• Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές και εκπ/κούς, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους
Το σύνθημα του Πολυτεχνείου “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ” παραμένει επίκαιρο, 47 χρόνια μετά.

Παλεύουμε για:
 Να κλείσουν ΟΛΕΣ οι αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου.
 Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.
 Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
 Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Τιμάμε το Πολυτεχνείο επαγρυπνώντας απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της χούντας, σε όσους χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο, και αποκαλύπτουμε το ρόλο τους.»
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών εκείνων των ημερών.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio