Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ

Ενώ ο λαός της περιοχής πλήττεται εδώ και μήνες από την πανδημία και ψάχνει απαντήσεις για το τι φταίει και η περιοχή μας είναι πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Την στιγμή που το Μαμάτσειο νοσοκομείο έχει ξεπεράσει τα όρια του και μεταφέρονται ασθενείς σε αλλά νοσοκομεία της περιοχής, κλινικές όπως η ψυχιατρική μετατρέπονται σε κλινική covid και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές η εργοδοσία σε μεγάλους χώρους δουλειάς σφυρίζει αδιάφορα και αποδεικνύει ότι μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζει ούτε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ούτε συνολικά την υγεία του λαού.

Συγκεκριμένα στην εταιρεία  ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε στο ορυχείο του νότιου πεδίου που διαχειρίζεται τα απορρίμματα και την ανακύκλωση όλης της περιοχής αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχει προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα  που η πανδημία καλπάζει μόνο ένα rapid test στους εργαζόμενους της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί με την μέθοδο των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα). Τα πολυδιαφημιζόμενα αυτά σχήματα μεταξύ Δήμων και Ιδιωτικού τομέα παρουσιάζονται ως πρότυπο επιχειρηματικής δράσης. Στην συγκεκριμένη εταιρεία που οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες δεν έχουν Σ.Σ.Ε. και αμείβονται με μισθούς πείνας με το φόβο της απόλυσης σε περίπτωση που διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Δεν τους φτάνουν οι αποικιοκρατικοί όροι και οι ρήτρες που τους εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη από την διαχείριση των απορριμμάτων που πληρώνει ο λαός, δεν τους φτάνει ότι ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους σε δύσκολες συνθήκες, δεν προχωράνε ούτε στα απαραίτητα περιοδικά rapid test για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία. Αποδεικνύεται ότι μπροστά στα κέρδη τους δεν έχει αξία η υγεία των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής.

Οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση που διαφημίζουν αυτά τα σχήματα  να μην περιορίζονται σε διαπιστώσεις για την κατάσταση με την πανδημία και να πιέσουν την εταιρεία στην ικανοποίηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Απαιτούμε

  • Άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση να αρχίσουν περιοδικά rapid test για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι οικογένειες τους και το κοινωνικό σύνολο.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στην βαριά και ανθυγιεινή εργασία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio