ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλοι μας, τις τελευταίες μέρες ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, που έρχεται να προστεθεί στο όλο κωμικοτραγικό σκηνικό που έχουν στήσει κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες εδώ κι ένα χρόνο.

Τα λέει και τα φωνάζει το κλαδικό σωματείο, δεκάδες σωματεία σέ όλη την Ελλάδα, απ΄ την αρχή της πανδημίας!
Μερικά από αυτά:
• Προμήθεια επιπλέον αστικών λεωφορείων, για την αποφυγή του τραγικού συνωστισμού εντός αυτών.
• Άνοιγμα των νοσοκομείων, που οι ίδιοι είχαν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια, και προσλήψεις όσου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού είναι αναγκαίο.
• Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα αξιόπιστα τεστ από αρμόδιο ιατρικό προσωπικό με ευθύνη της εργοδοσίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
• Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της πόλης. Κανένας άρρωστος, είτε από covid είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας, εκτός νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η μάσκα, ο εγκλεισμός και οι περιορισμοί, δεν πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε φιμωμένοι, φυλακισμένοι κι ανήμποροι ν’ αντιδράσουμε. Σαν φάροι τα Σωματεία μας μπορούν να λειτουργήσουν και να μας προστατέψουν πριν πέσουμε στα βράχια!

Εμείς στo Σωματείο της Praktiker, προσπαθούμε κι αγωνιζόμαστε καθημερινά να ενημερώσουμε, συσπειρώσουμε και στηρίξουμε τους συναδέλφους μας, ώστε να παλέψουμε να προστατέψουμε και να διεκδικήσουμε απέναντι στην εργοδοσία τα δικαιώματά μας. Τρανταχτό παράδειγμα το ότι με επιμονή και υπομονή καταφέραμε και δύο απολυμένες συναδέλφισσες επέστρεψαν στην εργασία τους, μετά από πολυετή αγώνα, με μισθούς και δικαιώματα όπως πριν απολυθούν! Με δικαστήρια, με αγώνα, υπομονή, με την συμπαράσταση πάντα του κλαδικού μας σωματείου και χωρίς τίποτα να είναι τυχαίο, κατάφεραν και νίκησαν!
Με την εκλεγμένη μας επίσης Επιτροπή Υγιεινής κι Ασφάλειας προβαίνουμε σε συνεχείς ελέγχους στα καταστήματα, επισημαίνοντας και το παραμικρό πρόβλημα στους χώρους, τα μέσα και τις συνθήκες εργασίας μας. Καταγγέλλοντας στα αρμόδια όργανα του κράτους, όταν η εργοδοσία δεν τα επιλύει, ακόμη και με κινητοποιήσεις, δίνουμε λύση τις περισσότερες φορές.
Κι επειδή η ζωή μας δεν σταματάει στη δουλειά, προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε κάθε συνάδελφο, σαν μια οικογένεια, σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσει και μπορούμε να βοηθήσουμε. Αξίζει ν’ αναφέρουμε την συμμετοχή μας στις τελευταίες αιμοδοσίες, εν μέσω κορονοϊού, που οργανώσαμε μαζί με άλλα σωματεία της πόλης μας. Καθώς λόγω του φόβου, οι τράπεζες αίματος έχουν αδειάσει και υπάρχει σοβαρή έλλειψη!
Σήμερα που τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά, κυβέρνηση και εργοδότες ετοιμάζουν μια εργασιακή κόλαση για όλους μας. Ήδη αρχίσαν τα μηνύματα «ενότητας» από τους εργοδότες, πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες, πως η οικονομική κρίση μας χτυπάει όλους το ίδιο.
Συνάδελφε μην χάνεις χρόνο! Έλα άμεσα σε επαφή με το σωματείο σου και διεκδίκησε:
• Καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.
• Να γυρίσουμε όλοι στη δουλειά, με πλήρες και σταθερό ωράριο, και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.
• Να δοθεί με ευθύνη της εργοδοσίας το δώρο Πάσχα στο σύνολό του.

Δυνάμωσε το σωματείο σου, δυνάμωσε εσένα και δώσε μέλλον στο μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου.
Συνάδελφοι/σες συσπείρωση τώρα στα σωματεία. Αν χάσουμε τα σωματεία χάνουμε και τα δικαιώματά μας στην εργασία και μια αξιοπρεπή, ανθρώπινη ζωή!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio