ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Νέος νεκρός συνάδελφος από κορονοιό σε κατάστημα του Πειραιά

Δελτίο Τύπου

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε μια ακόμη συνάδελφό μας, η οποία εργαζόταν σε κατάστημα του “Σκλαβενίτη” στον Πειραιά και την τελευταία εβδομάδα βρισκόταν σε καραντίνα λόγω της νόσησης της από covid. Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της συναδέλφου μας.

Στην παρέμβασή μας την Παρασκευή το πρωί στο κατάστημα, η εργοδοσία ήταν άφαντη. Το ίδιο έγινε και το Σάββατο. Δηλώνουμε στην εργοδοσία ότι όσο και να κρύβεται, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους της επιχείρησης.

Απαιτούμε από την εργοδοσία του Σκλαβενίτη και την κυβέρνηση να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα στους χώρους δουλειάς, να μην συνεχίζουμε να μετράμε νεκρούς. Οι ζωές των συναδέλφων μας δεν είναι νούμερα. Όσο κι αν θέλουν να εξωραΐσουν την κατάσταση, όσο κι αν θέλουν να μας πουν να μάθουμε να ζούμε με τον θάνατο, εμείς τους λέμε ότι θα βρουν τους εργαζόμενους μπροστά τους.

Το σωματείο μας δεν θα μείνει θεατής μπροστά στο έγκλημα που συντελείται. Καλούμε τους συναδέλφους να απαντήσουν στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας συμμετέχοντας μαζικά στην στάση εργασίας στις 22 Απρίλη 12:00 – 16:00 και στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στη 1:00 μ.μ.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio