Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας: Αγώνας ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τον νόμο Χατζηδάκη
38ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και κινητοποιήσεις

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την οργανωμένη προσπάθεια της παράταξης ΕΝ.ΕΡΓΑ. της ΠΑΣΚΕ να σταματήσει την διεξαγωγή του 38ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 30 & 31 Οκτώβρη.
Η παράταξη ΕΝ.ΕΡΓΑ προσπάθησε να αποδυναμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, να μην οργανωθεί ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων, να μην γίνει καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων των σωματείων, ως σύμμαχος της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης της.
Όταν απέτυχε, προσέφυγε σε προσχηματικά ασφαλιστικά μέτρα που οδήγησαν στην αναβολή του Συνεδρίου.
Το σωματείο μας διεκδικεί την καθιέρωση της πλήρους απασχόλησης, της 8ώρης πενθήμερης εργασίας με δικαιώματα. Απειθαρχούμε στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, στην απλήρωτη εργασία, στο σύγχρονο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων μέσω της παράδοσης των μητρώων μελών στο υπουργείο και στους εργοδότες.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θέλουμε το συνέδριο να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας. Τις κακές συνθήκες εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τον μισθό πείνας, την άτυπη ομηρία που μας έχει επιβληθεί με σειρά νόμων όλων των κυβερνήσεων κατ΄ εντολή των αφεντικών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δείξει την αλληλεγγύη του, να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS, που απαιτούν να ακυρωθεί η απόλυση του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, του τοπικού παραρτήματος του επιχειρησιακού σωματείου που τιμωρήθηκε όταν αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή της σύμβασης του, με συμμετοχή στην 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στον χώρο του τοπικού καταστήματος.

Δίνουμε όλοι μαζικό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη στις 18:30 στην κεντρική πλατεία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio