Ανακοίνωση ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ για την απεργία στις 6 Απριλίου 2022

Απεργούμε

Στις 6 Απρίλη όλοι στην Απεργία – Συγκέντρωση 11π.μ. στην πλ. Ελευθερίας -για την ζωή μας – τα δικαιώματά μας  -για την ειρήνη των λαών

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, να πάρουμε θέση αγώνα στην Απεργιακή μάχη στις 6 Απρίλη. Να απεργήσουμε και να απαιτήσουμε λύσεις για όλα τα τεράστια προβλήματα που βιώνουμε. Να συναντηθούμε με άλλους συναδέρφους που αγωνίζονται και παλεύουν, και να διαδηλώσουμε μαζί με τα άλλα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας  που έχουν πάρει αποφάσεις.

Απεργούμε ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο.  Για την απεμπλοκή της χώρας μας και τη μη συμμετοχή της στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι ένας πόλεμος που ξεπήδησε από τους ανταγωνισμούς τους και τη σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μια πλευρά και τη Ρωσία από την άλλη,  πάνω στο κορμί της Ουκρανίας,  με φόντο τους χρυσοφόρους δρόμους των αγωγών και της ενέργειας, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην περιοχή. Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης που εμπλέκει την χώρα μας ενεργά στον πόλεμο με επικίνδυνες και απρόβλεπτες εξελίξεις για τους εργαζόμενους.

Δεν έχουν κανένα συμφέρον οι εργαζόμενοι και ο λαός να διαλέξουν στρατόπεδο κανενός ληστή , τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο.

-Εμείς διαλέγουμε την μεριά των λαών-

Απεργούμε για την ακρίβεια που έχει εξαφανίσει τον μισθό μας. Εμείς που δουλεύουμε στα σούπερ μάρκετ αλλάζουμε τις τιμές μέρα με την μέρα  σε όλα τα προϊόντα. Εμείς που γεμίζουμε τα ράφια δεν μπορούμε να γεμίσουμε ένα καρότσι για το σπίτι.  Βλέπουμε την αδυναμία και την δυσκολία του κόσμου να πάρει τα ψώνια της εβδομάδας και του μήνα. Η ίδια ανηφόρα και στην ενέργεια, στο ρεύμα, στα καύσιμα.

Οι πολιτικές τους έχουν μετατρέψει τις βασικές μας ανάγκες σε πολυτέλεια, αδυνατώντας πλέον ο εργαζόμενος να ζει αξιοπρεπώς καθώς ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τον μισό μήνα.

Τις δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι πρώτα έφταιγε η πανδημία, μετά η ενεργειακή κρίση και τώρα ο πόλεμος, δεν μπορεί να τις πιστέψει και ο πλέον καλόπιστος. Γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι ο μόνος λόγος που φτωχοποιείται συστηματικά ο λαός είναι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να ευημερούν εις βάρος όλων των εργαζομένων. Γι’ αυτό βλέπουμε κέρδη για το κεφάλαιο ακόμα και στην πανδημία – ακόμα και στον πόλεμο, δυστυχία και φτώχεια για τον λαό!

Αυτοί που ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για ραφάλ, φρεγάτες, οπλικά συστήματα που ουδεμία σχέση έχουν με τον αμυντικό προσανατολισμό της χώρας αλλά χρησιμοποιούνται για επεκτατικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ, είναι οι ίδιοι που περικόπτουν κεφάλαια από την δημόσια υγεία, μειώνουν μισθούς – συντάξεις.

Έχουν το θράσος να μας  λένε να παίρνουμε μικρό καλάθι για τα ψώνια μας, να κλείνουμε τα φώτα στα σπίτια μας, να μην ανάβουμε θερμοσίφωνα και καλοριφέρ τόσο συχνά και να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας. Αυτή είναι η πρόοδος που επικαλούνται το 2022!

Η Κοροϊδία της Κυβέρνησης πάει σύννεφο. Τα μέτρα που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν είναι ούτε ψίχουλα. Δεν θα δεχτούμε άλλο το δούλεμα!

Απεργούμε μαζικά και τους λέμε απερίφραστα και αποφασιστικά : Ως εδώ!

Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας φτάσουν κι άλλο στην εξαθλίωση και στην ανέχεια τον 21ο αιώνα. Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι κι ο λαός να σηκώσουν ανάστημα και με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν την ζωή που αξίζει για τους ίδιους, για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους.

Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ μας δείχνει τον δρόμο. Ο αγώνας για να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο, για να μην απολυθούν, για να μην πεταχτούν από τα σπίτια τους είναι παράδειγμα για εμάς. Ακούγονται μέχρι εδώ οι φωνές τους και είμαστε μαζί τους.

Απεργούμε παίρνοντας στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, απαιτώντας άμεσα αύξηση μισθών, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε μείωση τιμών σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, όχι άλλη ανεργία, απολύσεις και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Τους λέμε ξεκάθαρα και δυνατά πως δεν υπάρχει άλλη υπομονή, δεν θα κάνει ο λαός άλλες θυσίες για τα κέρδη τους, εδώ και τώρα ξεσηκωμός!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της χώρας μας με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 5ήμερο  – 35ωρο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ  και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μετρά προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς .
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio