Ψήφισμα της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ για τις συνδικαλιστικές διώξεις

Για την καταδίκη της συναδέλφισσας, πρώην προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Παράνομη βία και συκοφαντική δυσφήμιση! Με αυτήν την κατηγορία καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη βδομάδα.

Παράνομη βία είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση, το κράτος και τους θεσμούς του η εξαγγελία απεργίας, το μοίρασμα ανακοίνωσης και η συζήτηση με τους εργαζόμενους εντός και εκτός των εργασιακών χώρων. Συκοφαντική δυσφήμιση είναι η γλώσσα της αλήθειας, η γλώσσα της διεκδίκησης, η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των συναδέλφων.

Η συναδέλφισσα τιμωρήθηκε για μια κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης τον Νοέμβρη του 2016, δηλαδή πριν 6 χρόνια. Ήταν κινητοποίηση υπεράσπισης συναδέλφου που απολύθηκε από τα «Discount Market» για εκδικητικούς λόγους. Η συναδέλφισσα καταδικάστηκε παρά τα τρανταχτά ψέματα και τις αντιφάσεις που υπήρχαν στο κατηγορητήριο με βάση τη γραμμή της εργοδοσίας και παρά τις μαρτυρίες που αποτύπωναν την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.

Η απόφαση αυτή μαζί με την αλυσίδα μηνύσεων που υπάρχει αυτές τις μέρες σε εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής για τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχη απεργιακή κινητοποίηση, αποτελούν καμπανάκι για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα! Το χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα, η ανέχεια, ζωή με τα ψίχουλα βαδίζουν χέρι με την τρομοκρατία, με το κλίμα φόβου, με την ένταση της καταστολής.

Ιδιαίτερα σήμερα που με την με τη νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μια καταδίκη ακόμη και για πλημμέλημα, οδηγεί στη φυλακή χωρίς τη δυνατότητα καμίας μετατροπής ή αναστολής της ποινής, ούτε καν με την άσκηση εφέσεως, είναι ανάγκη να απαντήσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά στο κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής.

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό και συμπαραστεκόμαστε στη συναδέλφισσα αλλά και στους συναδέλφους της Γενικής Ταχυδρομικής. Πρόκειται για στοχευμένη προσπάθεια φίμωσης της φωνής των εργαζομένων. Κυβερνήσεις και εργοδοσία θέλουν να μην αντιδρούμε, μας θέλουν αποκομμένους από τα σωματεία μας, να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυμμένο.

Καλούμε όλους του συνάδελφους να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Να αποτρέψουμε την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και το σχεδιασμό για να μπουν οι εργατικές διεκδικήσεις και τα σωματεία στον γύψο.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio