Ιδιωτικοί Υπαλλήλοι Ν.Ηλείας: Για τις λευκές νύχτες

 Η απόφαση των εμπορικών συλλόγων Αμαλιάδας και Πύργου  να διοργανώσουν για μια ακόμα φόρα  «Λευκή Νύχτα» στις 12 και 19 Αυγούστου αντίστοιχα , είναι καταδικαστέα. Φέρουν όλοι βαρύτατες ευθύνες για την μεθοδευμένη από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη.

 Εμείς οι εργαζόμενοι δεν γίνεται να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε “ήλιο με ήλιο” χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς ωράριο και διά της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών.

 Είναι κάλπικο το επιχείρημα ότι τάχα η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά. “Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά” είναι το σύνθημα που εμπεριέχει την αιτία της αναδουλειάς. Η περικοπή μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας, η ανεργία είναι οι αιτίες και όχι το ωράριο. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε περίτρανα και από τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους που δεν ανοίγουν όλοι τα καταστήματά τους σύμφωνα με το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου, γιατί έχουν αναδουλειές, γιατί δεν αντέχουν ούτε και οι ίδιοι τα εξαντλητικά ωράρια, γιατί δεν έχουν ούτε ασφάλιση αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σ/μ κ.λπ. Χαμένοι σίγουρα θα είναι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι.

 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας  στέκεται και θα συνεχίζει να στέκεται και να παλεύει ενάντια σε όσους βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική. Αντιπαλεύει την κυβέρνηση που νομοθέτησε την κατάργηση της Κυριακής Αργίας με στόχο την οριστική κατάργησή της.

 Με τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά αντίθετα πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά κοινά προβλήματα (φορολογία και χαράτσια, υγεία, παιδεία, κ.λ.π.) για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε σε κοινό μέτωπο αντιμετώπισής τους και αυτό επιδιώκουμε.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας  καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα και να απαιτήσουν:

* Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση.

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio