Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καταγγελία για το ωράριο στις γιορτές

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Το ¨εορταστικό ωράριο¨ λειτουργίας των καταστημάτων ξεκινάει σε λίγες μέρες  και οι εμποροϋπάλληλοι  καλούνται από την εργοδοσία να κάνουν Χριστούγεννα  μέσα στα καταστήματα, να δουλέψουν ασταμάτητα 7 μέρες την εβδομάδα, όλες τις Κυριακές (17/12, 24/12, 31/12), με ωράρια λάστιχο, χωρίς ρεπό,  να δουλέψουν στις 26 Δεκέμβρη και 2 Ιανουαρίου μέρες που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως Αργίες.

Το MCARTHURGLEN,  το  FACTORY ήδη έχουν  ανακοινώσει ότι  θα  ανοίξουν  στις

2 Ιανουαρίου, μάλιστα το πρώτο θα ανοίξει και στις 26 Δεκέμβρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλα εμπορικά και πολυεθνικές όπως έγινε και πέρυσι.

Δεν πρέπει να περάσει ο αποπροσανατολισμός που καλλιεργείται μέσα στα εμπορικά κέντρα για το ποιός ευθύνεται για το ξήλωμα των αργιών. Ο “καλός εργοδότης” Σκλαβενίτης, η εργοδοσία των NOTOS άλλες πολυεθνικές και μεγαλοεργοδότες  που έχουν καταστήματα μέσα σε εμπορικά κέντρα λένε ότι τους υποχρεώνουν  οι όροι λειτουργίας αυτών των εμπορικών να ανοίξουν, αυτοί δεν θέλουν! Ποιους προσπαθούν να κοροϊδέψουν;

” Είμαστε νόμιμοι” λένε οι μεγαλέμποροι και εμείς δεν διαφωνούμε σε αυτό. Νόμιμοι  είναι με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων. Τα “θέλω” του κεφαλαίου γίνονται νόμοι που ξηλώνουν ότι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη με αγώνες και αίμα. Μάλιστα οι κυβερνώντες έχουν γίνει τόσο αδίστακτοι και αισχροί που δεν διστάζουν με άθλιες μεθοδεύσεις να ξηλώσουν και το δικαίωμα μας στην απεργία για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με αγώνες και διεκδικήσεις.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι εμείς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ότι θα μας σταματήσουν οι νόμοι τους και οι Υπουργικές στους αποφάσεις που καταργούν την Κυριακάτικη Αργία, που καταργούν Αργίες όπως είναι η 26 Δεκέμβρη και η 2 Ιανουαρίου, που δίνουν το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να σμπαραλιάζει ωράρια, να επιβάλει ότι όρους εργασίας θέλει. Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στους εργασιακούς χώρους δεν θα περάσει.

 Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το σωματείο του, να μας ενημερώσει για τις επιχειρήσεις που 26/12 και 2/1 που δηλώνουν ότι θα λειτουργήσουν, να μας ενημερώσετε για κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων.   

Κυρίως σας καλούμε σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κατάστημα, εκεί που η εκμετάλλευση του καθενός μας παίρνει σάρκα και οστά, να κάνουμε το βήμα, να σπάσουμε το φόβο και να οργανώσουμε την πάλη μας. Να δώσουμε δυναμική απάντηση στην εργοδοσία και την Κυβέρνηση της με τη μαζική μας συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία 14 Δεκέμβρη, 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

 

Το Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio