ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Το Δικαίωμα στην Απεργία δεν το παραδίδουμε!

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου στηρίζει την απεργία στις 14 Γενάρη, στον κλάδο του εμπορίου, για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργησή της, σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν και πολύ σύντομα θα ισχύει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.

Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες.

Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης (καθιερώθηκε το 1909 με μεγάλους αγώνες) και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων καθώς χτυπάει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους.

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και χέρι χέρι με την μεγαλοεργοδοσία,  εκτός από την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, με την κατάθεση και την ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων εξαπολύει ένα νέο γύρο επιθέσεων στη ζωή των εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η μεγαλοεργοδοσία γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται και διεκδικεί,  με όλα αυτά έχει ως στόχο να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα και να παραδοθούμε αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Απ’ όλα αυτά έχουμε πείρα και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι αν δεν προβούμε σε αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, θα χάσουμε όχι μόνο τα ίδια αλλά και υποθηκεύουμε το μέλλον μας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλα τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην απογοητευτούν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.  Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη και δεν θα επιτρέψουμε να απλώσουν τα ξερά τους, δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα μας.

Συντονιζόμαστε μαζί με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλλικό Κέντρο , κλιμακώνοντας τον αγώνα μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα, με συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στην Πλ. Σαπφούς στις 6.30 μ.μ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν κάτω από την επίθεση του κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε :

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio