ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η επόμενη μέρα που πανηγύρισε ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη, με τη χώρα μας έξω από τα μνημόνια, βρίσκει εμάς τους εμποροϋπάλληλους, όπως και όλη την εργατική τάξη, με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα. Έχουμε μαζεμένη μπόλικη πείρα για να ξέρουμε πως «όταν πανηγυρίζουν οι λύκοι», την πληρώνει πάντα ο λαός.

Tα μνημόνια για μας τους Εμποροϋπάλληλους είναι η καθημερινότητα μας όπως

  • Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
  • Οι μισθοί των 300-400ευρώ
  • Οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους όρους που επιδιώκουν οι μεγαλέμποροι για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και για αυτόν τον λόγο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όσο και οι προηγούμενές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα νομοθέτησαν, τα υπερασπίζονται και δεν πρόκειται να τα καταργήσουν.

Για αυτό ο δικός μας μονόδρομος είναι η συσπείρωση στην Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η ανάπτυξη αντιστάσεων σε κάθε χώρο δουλείας και η άνοδος του κινήματος των εργαζομένων που θα βάλει στο στόχαστρο την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών κόντρα στις δικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καθαρή έξοδος για το λαό σημαίνει κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση των οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτή είναι η δική μας Ιθάκη, και σε αυτό τον στόχο δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio