ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ||Δικαίωση των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα του ΓΝ Κέρκυρας

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι προσπάθειες της Διοίκησης του ΓΝ Κέρκυρας και προσωπικά του ίδιου του Διοικητή, να ρίξουν με το έτσι θέλω τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου στην ανεργία, έπεσαν στο κενό μετά τις παρεμβάσεις του Σωματείου μας και τον αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων. Τελικά, όχι μόνο οι φάκελοι των υποψηφίων, που προσπαθούσαν να πετάξουν εκτός διαγωνισμού, δεν αποκλειστήκαν αλλά η συντριπτική πλειοψηφία έχει τα απαραίτητα μόρια, ώστε να ανανεωθεί η σύμβασή της.

Θυμίζουμε πως από την πρώτη στιγμή το Σωματείο μας με δημόσια καταγγελία (20/5/2020) ανέδειξε τις μηχανορραφίες της Διοίκησης του ΓΝΚ, προχωρώντας παράλληλα σε καταγγελίες (24/5/2020) στον ΑΣΕΠ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου και σε κατάθεση, με την βοήθεια των βουλευτών του ΚΚΕ ερώτηση στην Βουλή (27/5/2020).

Η παραπάνω εξέλιξη εκθέτει στα μάτια των εργαζόμενων αλλά και ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού τον Διοικητική του ΓΝΚ και την κυβέρνηση, που τον στηρίζει! Εκθέτει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και Διοικήσεις του ΓΝΚ μέχρι σήμερα, που έχουν συμβάλει στην εργασιακή ομηρεία των συναδέλφων.

Παράλληλα, τεράστιες είναι και οι ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως αυτός εκφράζεται από την διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών ΓΝΚ και όσων την στηρίζουν (όπως η ξεπουλημένη και διορισμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας). Όλοι αυτοί έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ό, τι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν τους συναδέλφους από το να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, το “ουτοπικό και ανέφικτο” όπως ισχυρίζονταν, στοιχίζοντάς τους πότε πίσω από τις πολιτικές των διοικήσεων της ΝΔ και πότε του ΣΥΡΙΖΑ, το “εφικτό” κατά αυτούς, με αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη ομηρεία και την ανακύκλωση της ανεργίας, για τα οποία το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή!

Η παραπάνω εξέλιξη βεβαίως δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος! Η λύση για τους συναδέλφους αλλά και για την καθαριότητα του Νοσοκομείου δεν είναι ούτε οι εργολάβοι ούτε οι ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ημερομηνία λήξης. Για τον λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στο Σωματείο μας και μαζί να παλέψουμε, όχι μόνο για να ΜΗΝ χάσει την δουλειά του κανένας συνάδελφος αλλά για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

  • Πρόσληψη από το ΓΝΚ και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα-Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους

  • Νέες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών στην καθαριότητα του Νοσοκομείου

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας

  • Έξω οι εργολάβοι από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία

  • Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio