ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ||ΔΤ για παρέμβαση στο κατάστημα του Σκλαβενίτη στο ΙΚΟΝΙΟ

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου έγινε παρέμβαση στο κατάστημα του Σκλαβενίτη στο ΙΚΟΝΙΟ από το Σωματείο διότι παρατηρήθηκε να μην υπάρχουν προστατευτικά plexiglass σε κάποια από τα ταμία που ήταν σε λειτουργία. Αποτελεί πρόκληση δε, ότι ενώ υπήρχαν ταμία με προστατευτικό plexiglass, η εργοδοσία, δείχνοντας το πόσο μετράει την προστασία των συναδέλδων, τα κρατούσε κλειστά.

Είναι ξεκάθαρο ότι κύριο μέλημα για την εργοδοσία είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας της και όχι η προστασία των εργαζομένων, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο κατάστημα που το προηγούμενο διάστημα υπήρχε κρούσμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει σε όλες τις πτώσεις την “ατομική ευθύνη”, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αναγκάζονται να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ. Φτάνει πια. Είναι ώρα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων. Είναι ώρα ευθύνης για λαϊκή οργάνωση και δράση, ενάντια στην πολιτική που βάζει τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου. Είναι η ώρα να δυναμώσουμε το σωματείο μας στο χώρο δουλειάς, να δυναμώσουμε την οργάνωση της πάλης μας απέναντί σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio