ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ|Ανακοίνωση για την συνέχιση του προγράμματος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ στο πολυκατάστημα ATTICA

Η εργοδοσία του Attica  ανακοίνωσε πως από τον Οκτώβρη οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  θα δουλεύουν 24 ώρες εβδομαδιαίως  και πιο συγκεκριμένα τρία 8ώρα και ένα ρεπό!

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουνε να δουλεύουν με ακόμα χειρότερους όρους,  με μειωμένους μισθούς, με σμπαραλιασμένα ωράρια εργασίας και με την πίεση ο ένας εργαζόμενος να βγάλει δουλειά για πέντε. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα 11 συναδέλφισσες εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση λόγω αυτών των συνθηκών.

Η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης επιβάλλει ότι όρους εργασίας θέλει προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη της και την όποια χασούρα έχει να την φορτώσει στις δικές μας πλάτες.

Εμείς από την άλλη καλούμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα αδυνατώντας να τα βγάλουμε πέρα. Καθημερινά πηγαινοερχόμαστε στη δουλειά στοιβαγμένοι σα σαρδέλες μέσα στα ΜΜΜ, για να πάμε σε έναν εργασιακό χώρο που ακόμα και η ύπαρξη κρούσματος αποσιωπάται και τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα σταματάνε στην είσοδο των καταστημάτων.

Λύση δεν είναι η παραίτηση από το δικαίωμα μας στην εργασία, την υπεράσπιση της υγείας μας και συνολικά των δικαιωμάτων μας. Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα, στο δυνάμωμα του σωματείου μας, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Απαιτούμε να εξασφαλιστούν οι μισθοί και όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο πολυκατάστημα ΑΤΤΙΚΑ, να γίνουν επαναλαμβανόμενα τεστ δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους με επιβάρυνση της εργοδοσίας, να αυξηθούν τα δρομολόγια  των ΜΜΜ.

Ο  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους στα ATTICA να πάρουν μέρος μαζικά ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας, την  Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 10.30π.μ., πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως(έναντι ΟΤΕ), στο Περιστέρι (πλησίον μετρό Αγ. Αντωνίου),από κοινού να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα μας βήματα, την παρέμβαση μας σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio