ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ || Στήριξη και Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Την ώρα που τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά σχεδόν ένα χρόνο, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με το πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, συνεχίζει να προκαλεί σχεδιάζοντας πως θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, δίνοντας 30εκ. ευρώ.

Στόχος της φυσικά είναι να προστατέψει την εγκληματική πολιτική της και την επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια, χτυπώντας την οργανωμένη συλλογική δράση φοιτητών και εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματα τους ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, της μόρφωσης και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση με κροκοδείλια δάκρυα προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και καθηγητών στις σχολές, ενώ παράλληλα με συνοπτικές διαδικασίες μοιράζει απλόχερα τα εκατομμύρια σε ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής σε κλειστές σχολές και σε επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδρυμάτων.

Τα «μέτρα φύλαξης» των Πανεπιστημίων έρχονται να προστεθούν στο όργιο καταστολής που επιδίδεται όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση, η οποία αξιοποιεί κάθε πιθανό πρόσχημα προκειμένου να εξασφαλίσει νομιμοποίηση για την πολιτική της, να χτυπήσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία.

Τα Πανεπιστήμια δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικούς, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές. Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι άδραξε την ευκαιρία εν μέσω πανδημίας, τώρα που τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά, να προωθήσει σχέδια χρόνων, που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε φωνή συλλογικής διεκδίκησης και δράσης.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και το λαό της περιοχής να συμμετέχουν στο
συλλαλητήριο στην Πλατεία Πάρκου την Τετάρτη 10/2 στη 1:00μμ,
Διεκδικώντας την απόσυρση του άθλιου νομοσχεδίου και την άμεση λήψη μέτρων στήριξης της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio