Για τους νεκρούς συναδέλφους μας στα super market και τα δεκάδες κρούσματα σε καταστήματα, αποθήκες, γραφεία

Δύο συνάδελφοι νεκροί τις τελευταίες 10 μέρες, αρκετοί νοσούντες, πολλαπλάσιοι σε καραντίνα και εκατοντάδες κρούσματα μέσα στις επιχειρήσεις των super market, από τις αποθήκες και τα γραφεία ως τα καταστήματα πώλησης.

Τα παραπάνω είναι μόνο όσα έρχονται σε γνώση των σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα, ύστερα από καταγγελίες των εργαζομένων που σπάνε τη σιωπή που επιβάλλεται απ’ όλες ανεξαιρέτως τις αλυσίδες των super market.

Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα και τις αποθήκες των super market είχε καταγγελθεί με αναλυτικά στοιχεία, είχε αναδειχτεί με υπομνήματα προς το υπουργείο Εργασίας, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την εργοδοσία. Είχαν προειδοποιηθεί όλοι πριν από τα τραγικά νέα των τελευταίων ημερών!

Ως ΕΔΩ!

Οι ευθύνες υπάρχουν και θα καταλογιστούν!

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που μόλις 3 μέρες πριν, με θράσος επικαλέστηκε τον κορονοιό για να μη δεχτεί 3μελη αντιπροσωπεία των σωματείων του εμπορίου που αναδείκνυαν με στοιχεία την απουσία μέτρων προστασίας και την ανεπάρκεια ελεγκτικών μηχανισμών όταν μετράμε νεκρούς, να γνωρίζει πως ο φόβος περνάει και φέρνει την οργή!

Τα δεκάδες κρούσματα σε super market και η συρροή που υπάρχει αυτές τις μέρες σε πολλά καταστήματα δεν απαντάται με τα δήθεν «χρυσά βραβεία προστασίας» που μας κουνάνε οι επιχειρήσεις. Απαντώνται με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με προστασία των ευπαθών ομάδων, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για να μην πεθαίνουμε μόνοι στο σπίτι, όπως ο συνάδελφος μας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλα τα καταστήματα των super market, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους στο εμπόριο, με το ΠΑΜΕ και να σπάσουν το φόβο, να βάλουν μπροστά την υγεία τους.

Το δάχτυλο στην ατομική ευθύνη και στους εργαζόμενους θα «κοπεί από τη ρίζα» σε όποιον από κυβέρνηση και εργοδοσία τολμήσει να την επικαλεστεί.

Οι ναρκοθετημένοι χώροι δουλειάς που σπέρνουν ιό και εντατικοποίηση, η κρατική καταστολή, η εργοδοτική βία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του θανάτου, θα απαντηθούν!

Η ζωή μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio