Κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος στα νύχια της εργοδοσίας!

Αθήνα, 29/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος στα νύχια της εργοδοσίας!

Στην απεργιακή ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την Εργατική Πρωτομαγιά στις 26 Απρίλη, αναφέρθηκε με μορφή καταγγελίας πως oι εργαζόμενοι «στα Jumbo επέστρεψαν στην δουλειά τους μετά το άνοιξε-κλείσε και διαπίστωσαν ότι στην περίοδο της αναστολής των συμβάσεων τους, η εργοδοσία τους είχε χρεώσει μέρες αδείας. Αναφέρθηκε πως «οι εργαζόμενοι στο Πλαίσιο την Κυριακή 25 Απριλίου εργάστηκαν με το έτσι θέλω 10ωρα» και τώρα οι εργαζόμενοι στα Praktiker και τη Celestino καλούνται να εργαστούν σε μέρες επίσημων αργιών.

Στις σημερινές παρεμβάσεις που προχώρησαν επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία στο Υπουργείο Εργασίας και στις επιθεωρήσεις, καταγγέλθηκαν και νέες εργοδοσίες που καλούν τους εργαζόμενους την Τρίτη να εργαστούν όπως πχ η AB Dark stores που έχει καλέσει τους συναδέλφους να εργαστούν στην απογευματινή βάρδια.

Η απάντηση από το Υπουργείο και τις Επιθεωρήσεις είναι πως δεν έχει δοθεί καμία άδεια, για καμία επιχείρηση. Επειδή όμως ούτε εμπιστοσύνη έχουμε αλλά ούτε η εργοδοτική αυθαιρεσία αντιμετωπίζεται με προφορικές διαβεβαιώσεις, την Τρίτη θα είμαστε μαζί με συναδέλφους στις επιχειρήσεις που ως σήμερα έχουμε ενδείξεις ότι προτίθενται να ανοίξουν τμήματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Τα κλαδικά σωματεία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση!

Αφήνουμε ασχολίαστες τις ανακοινώσεις των διαττόντων αστέρων του συνδικαλιστικού κινήματος που εμφανίζονται μόνο στο facebook και σε “one man show-διαδικτυακές καταγγελίες”. Τους αφήνουμε στους διαδικτυακούς αγώνες τους να «γιορτάσουν» με 5μερη αργία και συμβολικά την εργατική Πρωτομαγιά μαζί με την κυβέρνηση, ψάχνοντας παράλληλα τις θετικές πλευρές στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην απεργία στις 6 Μάη! Στην Αθήνα, 10πμ στο Σύνταγμα!

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας!
Απαντάμε στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης!
Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio