Ανακοινωση της Γραμματείας ΕΥ- Για τα άθλια “ερωτηματολόγια” που διακινούνται σε καθαρίστριες

Αθήνα, 25/05/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα (σχολεία, νοσοκομεία, Δημόσιο κοκ)

Προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

Οι καταγγελίες από εργαζόμενες που έφταναν όλο αυτό το διάστημα σε σωματεία όλης της χώρας για συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπόσχονται «μονιμότητα», παρουσιάστηκε με το γνήσιο ντοκουμέντο στη χθεσινή καταγγελία του Σωματείου καθαριστών-ριών Πειραιά και Νήσων.

Το ερωτηματολόγιο που τάχα αποτελεί και το εισιτήριο στη μονιμότητα, διακινείται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και από δυνάμεις που βρίσκονται στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Όπως μπορεί να δει ο καθένας δεν είναι ερωτηματολόγιο αλλά εκχώρηση προσωπικών στοιχείων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα λειτουργούν ως μεσάζοντες δίνοντας τα σε δικηγόρους και εταιρείες εφαρμογών πληροφορικής (!!!), με δήθεν έπαθλο τη «μονιμότητα» των εργαζομένων.

Δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο συνοδεύεται με το σύνηθες 10ευρω, όπως ήταν η ταρίφα σε άλλους συναδέλφους (πυροπροστασία) αλλά σίγουρα αποτελεί τον τρόπο για να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, να παρουσιάζονται ως «προστάτες» και μαχητές. Εφευρίσκουν αόρατες νίκες, επενδύουν σε ψεύτικους μακροχρόνιους στόχους για να ξεγελούν τους εργαζομένους, να τους αξιοποιούν ως κουκιά για τη συνδικαλιστική τους επιβίωση.

Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία, δασκάλους, καθηγητές αλλά και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, να αποκαλύπτουν αυτές τις αθλιότητες που έχουν στόχο να ξεγελάσουν να συναδέλφους μας.

Πρέπει να επιστραφεί ως ΑΘΛΙΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Καλούμε τους συναδέλφους στην καθαριότητα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να προβληματιστούν, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες τους για μόνιμη και σταθερή εργασία!

Να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ (210-3833786/210-3301842), με το σωματείο καθαριστών-ριών Πειραιά και Νήσων (690 6563549-email: [email protected])

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio