ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ||
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ! ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ -ΚΑΤΑΡΓΗΤΑΙ!


Αυτό το αίτημα πρέπει να βροντοφωνάξουμε όλοι οι εργαζόμενοι άνεργοι νέοι και νέες την Πέμπτη 10 Ιούνη στην πανεργατική απεργία.
Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:


• Καταργεί το οκτάωρο θεσμοθετεί τη 10ωρη έως 13ωρη δουλειά τη μέρα
• Καταργεί την Κυριακή αργία σχεδόν σε όλους τους κλάδους. Αυξάνει το ανώτατο όριο των υπερωριών στις 150 με 20% λιγότερη προσαύξηση
• Καθιερώνει και γενικεύει την τηλεργασία χωρίς όρια
• Βάζει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση στις ζωντανές διαδικασίες των Σωματείων στην οργάνωση των απεργιών
• Απελευθερώνει στην πράξη τις απολύσεις των εργαζομένων
• Η δράση των συνδικάτων η δράση των συνδικάτων μπαίνει ακόμα περισσότερο υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, μέσα από το «φακέλωμά» τους στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ)
• Καταργείται το σώμα επιθεώρησης εργασίας


Συνάδελφε, συναδέλφισσα


Στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα, στα λογιστικά γραφεία, στις τηλεπικοινωνίες, στις ταχυμεταφορές παντού στον ιδιωτικό τομέα δεν πρέπει άλλο να μένεις θεατής και να περιμένεις για άλλη μία φορά να δεις τη ζωή σου να τσακίζεται ακόμα περισσότερο!


Το νέο αντεργατικό έκτρωμα χτυπάει το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας κατά απαίτηση του ΣΕΒ, των σουπερμάρκεταδων, της μεγαλοεργοδοσίας που θέλουν να δουλεύουμε όσο αυτοί θέλουν και όποτε θέλουν. Το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι “κεραυνός εν’ αιθρία”. Πατάει πάνω σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν εδώ και χρόνια υπογράψει όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα δίνοντας γη και ύδωρ προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας οι επενδύσεις η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων με τις κατευθύνσεις πάντα της ΕΕ που πίνουν νερό στο όνομά της.
Ειδικά, εμείς οι εργαζόμενοι στα σουπερ μαρκετ ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ατέλειωτες ώρες δουλειά, και όταν και αν θα πάρουμε ποτέ ρεπό και τις χρωστούμενες άδειες, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην υπάρχει σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, να δουλεύουμε 4ώρα, σπαστά κτλ. Δεν πρόκειται να σταματήσουν όμως εδώ! Τους έχει ανοίξει η όρεξη και ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα όπως να μετράνε τον χρόνο εργασίας μας σε “ενεργό” και “ανενεργό ανάλογα με το αν έχει ή όχι δουλειά. Γι αυτό και αυτή η μάχη μας αφορά και μας αγγίζει όλους!


Το νέο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους του κλάδου μας σημαίνει:


• Οι 4ωροι και 6ωροι από εμας να δουλεύουν υπερωρίες μέχρι 10 ώρες χωρίς να αμείβονται παραπάνω παρά να περιμένουν ένα ρεπό λίγες μέρες άδεια παραπάνω όταν θα το κρίνει ο εργοδότης, το ίδιο και η 8ωροι.
• Γενίκευση στα σπαστά ωράρια
• Δουλειά όλες τις Κυριακές. Να μην υπάρχει μία σταθερή μέρα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου για την οικογένεια και τα παιδιά μας.


Στόχος είναι διακυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να αποσπάσει όσο περισσότεροι απλήρωτη εργασία μπορεί από τον καθένα μας και εμείς πρέπει να θυσιάσουμε χρόνο, μισθό για να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι οι εργοδότες. Αυτό, σήμερα, βαφτίζουν πρόοδο και ρεαλισμό.
Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός, στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν 135 χρόνια. Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι.


ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΣ


Κανένας να μη μείνει μόνος του στην τεράστια επίθεση που δεχόμαστε για άλλη μία φορά οργανωνόμαστε στο σωματείο μας παλεύουμε συλλογικά και απαιτούμε.


Όλοι οι εργαζόμενοι δυναμώνουμε την οργάνωση μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας. Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση και τα κόμματα τους.
Ενώνουμε την φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με σωματεία απ’ όλους τους κλάδους. Όλοι στη μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα! Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού και εναλλάξ τσάκισαν τα δικαιώματά μας. Τους λέμε ξεκάθαρα:


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!


ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio