Για την απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL ΕΛΛΑΣ»

Αθήνα, 08/04/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL ΕΛΛΑΣ»

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των LIDL στη Β. Ελλάδα που αυτές τις μέρες έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας, για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς τους, προσπερνώντας εκβιασμούς, ψέματα και την τρομοκρατία της επιχείρησης.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την απαράδεκτη ενέργεια της επιχείρησης “LIDL ΕΛΛΑΣ” να δημιουργήσει πληρωμένο με bonus απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να σπάσει την απεργία που έχει κηρύξει το επιχειρησιακό «Σωματείο Εργαζομένων περιφερειών Σίνδου-Τρικάλων και λοιπής Ελλάδας».

Είναι απορίας άξιο «πώς» μέσα σε ελάχιστες ώρες η επιχείρηση βρήκε τρόπους για να μετακινήσει προσωπικό σε άλλους νομούς χιλιόμετρα μακριά, να πληρώσει εν ριπή οφθαλμού οδοιπορικά-εισιτήρια και ξενοδοχεία όταν μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα σε συνθήκες ακρίβειας, αρνείται και να βρει λύσεις στη μετακίνηση του προσωπικού εντός της Αττικής και προς τις αποθήκες.

Με βάση ενέργειες της εταιρείας, η οποία χρησιμοποίησε ψέματα και υποσχέσεις, αρκετοί ταξινομητές από Καλύβια, Θήβα, Πάτρα μετακινήθηκαν προς τη Β. Ελλάδα και τα Τρίκαλα, με σκοπό να σπάσει η απεργία. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη αξία να σημειωθεί πως αρκετοί συνάδελφοι μόλις έμαθαν τον πραγματικό λόγο της μετακίνησης τους, αρνήθηκαν να γίνουν «Δούρειος ίππος» της επιχείρησης και απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Αναδεικνύεται πλέον στα μάτια περισσότερων συναδέλφων στα LIDL πως είναι εμπόδιο στον διεκδικητικό αγώνα, η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός που υπάρχει στην οργανωμένη δύναμη των εργαζομένων με τα αρκετά επιχειρησιακά σωματεία που καταγράφονται σε αρκετές πόλεις.

Από την ίδια τη ζωή και από την πείρα αυτών των ημερών, βγαίνει ως ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμός των σωματείων από κάθε πόλη, να αισθανθεί η εργοδοσία συνολική πίεση, να δοθεί ισχυρό και ενιαίο χτύπημα στην προσπάθεια που κάνει για να χτυπήσει τους αγώνες, την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Για να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος ο αγώνας των εργαζομένων απαιτείται να μπουν στη μάχη για τους μισθούς τους, για τη σύμβαση τους, για το ωράριο τους, για τα δικαιώματα τους, περισσότεροι εργαζόμενοι από κάθε πόλη, από τις αποθήκες, από τα καταστήματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία της εταιρείας να συντονιστούν, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, για να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας σε όλη την επιχείρηση, να αποκτήσει ευρύτητα. Να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι κτήμα τους, τους αγώνες για το μισθό τους και την επιχειρησιακή σύμβαση.

Καλούμε τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που έχουν στις γραμμές τους συναδέλφους από τα LIDL, να προχωρήσουν σε συσκέψεις, να βρεθούν στα καταστήματα, να ενημερώσουν εργαζόμενους και πελάτες.

Όλες οι επιχειρήσεις των super market μέσα στην πανδημία έβγαλαν χρήματα για 1000 ζωές δίνοντας στους εργαζόμενους ψίχουλα, που έχουν το θράσος και να τα «διαφημίζουν» στα ενημερωτικά Δελτία που βγάζουν. Σήμερα σε συνθήκες ακρίβειας και συνεχών ανατιμήσεων δεν παζαρεύουν να ρισκάρουν ούτε ευρώ από την κερδοφορία τους.

Τα κέρδη τους είναι ο καθημερινός ιδρώτας και ο κόπος των εργαζομένων στις αποθήκες, στα ψυγεία, στα ράφια, στα ταμεία.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται!

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των συναδέλφων στα LIDL για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, για αυξήσεις στους μισθούς, για να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio