Ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν.Θεσσαλονίκης

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ PRAKTIKER

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης στηρίζει την 24ωρη απεργία των συναδέλφων στα Praktiker το Σάββατο 25 Ιούνη.

Οι συνάδελφοι δίνουν έναν πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα τους, όμως ταυτόχρονα δίνουν αγώνα για να σταματήσει εδώ και τώρα εργοδοτική ασυδοσία με τις μαζικές απολύσεις, θέλοντας να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο ευέλικτους και φθηνούς.

Η τακτική της Praktiker δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας της κατάστασης που βιώνουν οι εμποροϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα, μιας και αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα η πίεση να βγει η δουλειά, η ανασφάλεια, οι πενιχροί μισθοί σε συνδυασμό με την ακρίβεια κάνουν την κατάσταση των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα εκρηκτική!!

Στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση του αγώνα για να περάσουν στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Το Σωματείο καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της Praktiker το Σάββατο 25/06 στις 07:30 στη Θεσσαλονίκη για να πάρει σάρκα και οστά η ενότητα των εργαζόμενων, για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη.

Απαιτούμε:

• Υπογραφή ΣΣΕ στα Praktiker με αυξήσεις στους μισθούς

• Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων

• Σταθερό ωράριο και πρόγραμμα

• Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio