Για το νέο εργατικό ατύχημα στα Jumbo

Αθήνα, 08/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το νέο εργατικό ατύχημα στα Jumbo

Στερεύουν τα λόγια από την αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα σε κατάστημα των Jumbo. Tην ίδια στιγμή που συνάδελφοι εργαζόμενοι αντί για το καθημερινό μεροκάματο βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία ύστερα από την πτώση ασανσέρ, η εργοδοσία διατηρεί το κατάστημα ανοιχτό και η αστυνομία που ήρθε αργοπορημένη, κάθεται προς το παρόν σούζα και δεν κλείνει τον χώρο δουλειάς.

Οι συνάδελφοι των τραυματισμένων εργαζομένων είναι σοκαρισμένοι, οι πελάτες αποχωρούν αλλά η κερδοφορία της επιχείρησης ξεπερνάει τον πόνο, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Τα μάτια μας είναι στραμμένα στους τραυματισμένους συναδέλφους μας! Συνάδελφοι από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, βρίσκονται στο κατάστημα από την πρώτη στιγμή, κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στηριχθούν οι συνάδελφοι και για να μην υπάρχει συγκάλυψη.

Την ίδια στιγμή η επιθεώρηση εργασίας είναι αόρατη με ευθύνη της κυβέρνησης που την έχει ξεπουπουλιάσει, ώστε όλα να λειτουργούν στα όρια της προστασίας των κερδών και όχι της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Για αυτό και τις τελευταίες μέρες μετράμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα, που αρκετά από αυτά είναι θανατηφόρα.

Δε θα προσαρμοστούμε σε αυτήν την κανονικότητα!

Εδώ και τώρα:

• Να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι συνάδελφοι που τραυματίστηκαν!
• Να κλείσει τώρα το κατάστημα! Όταν είναι για να καταστείλουν εργατικούς-λαικούς αγώνες, εισαγγελείς και αστυνομία δε χάνουν δευτερόλεπτο.
• Να πραγματοποιηθούν επί τόπου έλεγχοι!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio