Ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΗ 7μμ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί σε όλους εμάς το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά. Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι ένα ακόμη δυστύχημα, αλλά ένα ακόμη έγκλημα.

Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες, όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών και δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη.

Είναι αυτοί που υλοποίησαν διαχρονικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιταλική Εταιρεία πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την “άγονη γραμμή” Αθήνα Θεσσαλονίκη!

Είναι οι ίδιες πολιτικές που τσακίζουν τους μισθούς μας για να έχουμε ανάπτυξη, που μας αφήνουν εκτεθειμένους, χωρίς ελέγχους, στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες, στα γιαπιά, χωρίς μέτρα προστασίας, να σακατευόμαστε και κάποιοι συνάδελφοι μας να μην γυρνάνε σπίτι!

Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, θεωρούμαστε αναλώσιμο υλικό αρκεί να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Το μόνο που υπεύθυνα έπραξαν κράτος και κυβέρνηση ήταν να βγάζουν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές. Ακόμη και σήμερα προκλητικά και χωρίς ίχνος ντροπής τρέχουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους του μετρό που απεργούν για το δυστύχημα.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και των υπευθύνων, όπως και των προηγούμενων σε αντίστοιχες περιπτώσεις, περισσεύουν. Χορτάσαμε διαπιστώσεις και λόγια!

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Νομό μας ανταποκρινόμενοι στις άμεσες ανάγκες για αίμα για τους δεκάδες τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα, να δείξουν την έμπρακτη στήριξη στους τραυματίες και τις οικογένειες τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις εθελοντικές αιμοδοσίες των νοσοκομείων που έχουν ανακοινωθεί για το Ηράκλειο.

Στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο: Καθημερινές 8:30-14:00, 16:30-20:00 και Σάββατο-Κυριακή 9:00-13:00.

Στο ΠΑΓΝΗ στην Μονάδα Αιμοδοσίας:  Καθημερινά 8:30-14:00 και 16:30-20:00.

Στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας  (Πλατεία Ελευθερίας): Σάββατο 10:00-14:00.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο των Εργατικών Σωματείων

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΗ 7:00μμ Πλ. Ελευθερίας

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio