Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης: Καταγγελία για «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς της επιχείρησης «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ», ενάντια σε μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καθώς και την απόλυση εκλεγμένης συνδικαλίστριας του Σωματείου.

Ο εργοδότης, ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις της συναδέλφου για την τήρηση του νόμιμου ωραρίου, την καταβολή των υπερωριών και την καταβολή επιδομάτων με τελευταίο αυτό του δώρου Πάσχα,  δεν δίστασε να βρίσει τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής επιστροφή της συναδέλφου στην εργασία της μετά από αναρρωτική άδεια, η οποία απειλήθηκε για απόλυση αρκετές φορές, φτάνοντας ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου, ενώ έδωσε εντολή σε δύο ανθρώπους του να απωθήσουν από το χώρο τους αντιπροσώπους του σωματείου. Έπειτα από αυτό το περιστατικό κοινοποιήθηκε στην συνδικαλίστρια η απόλυση της με δικαστικό επιμελητή.

Δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, όπως οι μπράβοι που προσέλαβε η εργοδοσία της MARKET ΙΝ, ενάντια σε συναδέλφους στα Γιάννενα. Οι τραμπουκικές επιθέσεις έρχονται να συμπληρώσουν την καταστολή ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, δείχνοντας πως η εργοδοσία, μαζί με την εκάστοτε κυβέρνηση λυσσάει κατά των ταξικών σωματείων, θέλει με νύχια και με δόντια να τσακίσει το εργατικό κίνημα. Τζάμπα κόπος! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως με τέτοιες «παλικαριές» θα ξεμπλέξουν από όσους παλεύουν στους χώρους δουλειάς για ζωή και δουλειά σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τους συναδέλφους στην εταιρεία «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ», καθώς και κάθε εργαζόμενο να δώσει την απάντησή του σε τέτοια φαινόμενα με το να δυναμώσει τα ταξικά σωματεία, να οργανώσει την πάλη του.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης απαιτεί την άμεση ανάκληση της παράνομης και άκυρης απόλυσης της συναδέλφισσας συνδικαλίστριας και την επιστροφή στην εργασία της χωρίς απειλές και τραμπουκισμούς.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio