ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών – ΚΥΡΙΑΚΗ αργία όλων των εργατών

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θες/νίκης καλεί όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να μην ανεχτούν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.  Να μη δεχτούν τη δουλειά όποτε, με όποιους όρους και με όποιο μισθό θέλει η μεγαλοεργοδοσία.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου θέλουν να καθαρίσουν μια και καλή με δικαιώματα που οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει με τους αγώνες και το αίμα τους. Με τις λευκές νύχτες, τις 7, 9 ή 32 Κυριακές, με την εκ περιτροπής και με την μερική απασχόληση, φτιάχνουν ένα στρατό εργαζομένων που θα ικανοποιεί τις κάθε φορά ανάγκες τους για όλο και περισσότερο κέρδος.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με ρυθμούς απάνθρωπους, σε πολλά πόστα ταυτόχρονα, χωρίς ξεκούραση, και με μισθούς που προφανώς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, αλλά ούτε και τα ουσιώδη.

Η πείρα των αγώνων που έδωσαν οι εργαζόμενοι πριν από εμάς, δείχνουν πως όταν είμαστε αποφασισμένοι, οργανωμένοι, ταξικά προσανατολισμένοι μπορούμε να φρενάρουμε τις ορέξεις των αφεντικών μας, μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας.

Η λογική του τίποτα δεν γίνεται, του μικρότερου κακού μόνο ήττες μπορεί να μας φέρει. Έτσι μας θέλουν οι εργοδότες μας, με σκυμμένο το κεφάλι, φοβισμένους, ο καθένας μόνος του.

Σοβαρή ευθύνη έχουν και οι εργοδοτικοί, τα διευθυντικά στελέχη της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία, που αφού δεν έβγαλαν τσιμουδιά μπροστά στον αντιαπεργιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού μας είπαν πως με την απεργία δεν κερδίζουν οι εργαζόμενοι, τώρα αποφασίζουν απεργία κάθε Κυριακή του καλοκαιριού(!!!), προφανώς χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο οργάνωσης, για να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην μιζέρια και την μοιρολατρία.

Δεν θα τους περάσει. Παίρνουμε επάνω μας την απεργία της Κυριακής, την οργάνωση μας ενάντια στην δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, ενάντια σε κάθε αντεργατικό νόμο.

Παλεύουμε για

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • 7ωρο, 5μερο, 35ωρο για όλους τους εργαζόμενους
  • Όχι στον διαχωρισμό στους μισθούςανάλογα με την ηλικία, αυξήσεις στους μισθούς μας
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας

Όλοι την Κυριακή 6/5, στις 10πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio