Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας: Για S/M Λάρισα

Με αφορμή την χτεσινή επίσκεψη της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, κας Καραμεσίνη στην Περιφέρεια, η σωματειακή επιτροπή των απολυμένων ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, κατέθεσε υπόμνημα του Σωματείου όπου εκθέτει αίτημα για την λήψη μέτρων από τον ΟΑΕΔ,  ώστε να χορηγηθεί το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 1000 ευρώ και στους 197 απολυμένους που δεν το έλαβαν.

Σύμφωνα με το ΔΣ του ΟΑΕΔ, δε μπορεί να χορηγηθεί ένα τέτοιο επίδομα σε απολυμένους οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Κάτι που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί νωρίτερα, ούτως ώστε όλοι οι απολυμένοι της τοπικής αλυσίδας να το λάβουν, χωρίς εξαιρέσεις, μιας και οι αρνητικές συνέπειες τις κατάστασης δεν εξαίρεσαν κανέναν από αυτούς.

Το αίτημά μας έχει να κάνει με την αποδέσμευση του από τον συγκεκριμένο κωδικό του ΟΑΕΔ και μεταφορά του σε άλλο κωδικό, ακόμα και μεταφορά σε άλλο Υπουργείο αν χρειαστεί, ούτως ώστε να μπορεί να διατεθεί σε όλους τους δικαιούχους.

Κάτι τέτοιο βέβαια απαιτεί πολιτική απόφαση και βούληση. Για το λόγο αυτό το υπόμνημα κοινοποιήθηκε εκτός από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ και στον Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας κο Νεφελούδη.

Επίσης κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, κα Τσιούρβα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio