ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ|| ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Είναι φανερό πως ο στόχος του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου δεν είναι η «εγκληματικότητα» στα πανεπιστήμια. Το μόνο που θέλουν κυβέρνηση, αστικό κράτος και τα κόμματα του είναι να υπάρχει νεκρική σιγή, να μην κουνιέται φύλλο, να μην υπάρχειοργανωμένος αγώνας του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, του λαού συνολικότερα.

 

Καταγγέλλουμε την επέμβαση της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά από εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε με εντολή του πρύτανη του ΑΠΘ απέναντι στη σημερινή (22/2/21) κινητοποίηση – κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων, για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

 

Η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα ΜΑΤ, καταστολή,συλλήψεις και καλεί σε  προκαταρκτική εξέταση αγωνιζόμενους υγειονομικούς αλλά συνειδητά «τσιγκουνεύεται» σε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία για να ανοίξουν με ασφάλεια, σε ΜΕΘ και προσλήψεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 

Το κάνουμε λιανό για άλλη μια φορά, αυτό που έχουνε σήμερα πραγματική ανάγκη τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά ταανοιχτά σχολεία και οι σχολές με μέτρα προστασίας της υγείας τους!

 

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν, το εργατικό, φοιτητικό, λαϊκό κίνημαδεν τρομοκρατείται. 

 

Εκφράζουμε τηναλληλεγγύη μας και τη στήριξη μας στους αγωνιζόμενους φοιτητές, υγειονομικούς και συνολικά το λαό και απαιτούμε:

-Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

-Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών γιατη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

-Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio