ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ||Για τις απολύσεις καθαριστών και καθαριστριών σε όλο το Δημόσιο Τομέα

Εκατοντάδες συνάδελφοι, καθαριστές και καθαρίστριες, απολύονται το διάστημα αυτό σε όλους τους χώρους δουλειάς στο Δημόσιο.

Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), διαδίδεται ότι τάχα η Οδηγία αυτή υπερισχύει του Ελληνικό Συντάγματος, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, συνεπώς το μόνο που έχουν να κάνουν οι συμβασιούχοι είναι να προσφύγουν κατά χιλιάδες στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση του δικαιώματος τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η Οδηγία της ΕΕ δεν υποχρεώνει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Αντίθετα, στοχεύει στην ανακύκλωση της ανεργίας, εμποδίζοντας ακόμα και τη σύναψη διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου με τους ίδιους εργαζόμενους.

Οι εμπνευστές της Οδηγίας αυτής, Ευρωπαϊκή Ένωση, μονοπωλιακοί όμιλοι, κυβερνήσεις, έχουν διαχρονικό και πάγιο στόχο τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, συμφωνούν στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Ήταν το 2002 – 2004, που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (νυν ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, διαγκωνίζονταν για το ποιος είναι ο καλύτερος «υπερασπιστής» των συμβασιούχων, ενώ οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα εμπόδιζαν τους συμβασιούχους να εγγραφούν στα σωματεία μαζί με τους μόνιμους εργαζόμενους.

Είναι τα ίδια κόμματα που ψήφισαν το Άρθρο 103 του Συντάγματος το 2001, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Το 2018 και 2019, απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσαν πάνω από 150 Σωματεία, Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου για αναθεώρηση του συγκεκριμένου Άρθρου.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και μεγάλα δικηγορικά γραφεία, πατώντας πάνω στην απόγνωση και την ανάγκη για δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων σε όλη τη χώρα, σπέρνουν συγχύσεις και καλλιεργούν αυταπάτες, δείχνοντας ως διέξοδο τις αίθουσες των δικαστηρίων, σε μια ακόμη προσπάθεια που υπονομεύει τον αγώνα, την κοινή μάχη που πρέπει να δώσει ενωμένη η τάξη μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί! Πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση οι μεθοδεύσεις και ο εμπαιγμός όσων αποσκοπούν στο να εγκλωβιστούν οι συμβασιούχοι σε νομικίστικες διαδικασίες, πάντα με το …αζημίωτο, αφού δικηγορικά γραφεία φτάνουν να ζητάνε από καθαρίστριες μέχρι και 500 ευρώ το κεφάλι!

Απάντηση που δεν μπορεί να είναι άλλη από το δρόμο του αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους! Αγώνας που όσο θα μαζικοποιείται και θα δυναμώνει θα γκρεμίζει και τις αυταπάτες, ότι λύση στα προβλήματα μας μπορούν να δώσουν αυτοί που τα δημιουργούν και τα συντηρούν!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΜΑΖΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ!

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio