ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Να επανέλθουν άμεσα όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους

Ο οργανωμένος αγώνας, η ανυποχώρητη διεκδίκηση των εργαζομένων μέσα από το σωματείο τους, έδειξαν και πάλι την αξία τους και έγινε το πρώτο βήμα: Οι 7 απολύσεις των συναδέλφων μας κρίθηκαν παράνομες και κατά συνέπεια άκυρες

Καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς: Δήμο Ηρακλείου, ΕΕΑΑ, ΣΕΠΕ να περιφρουρήσουν την απόφαση της Επιθεώρησης και να καλέσουν τον εργολάβο στην άμεση εφαρμογής της!

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες στην τριμερή συνάντηση που κάλεσε το Σωματείο στην Επιθεώρηση, κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα της εργοδοσίας για τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις! Ο εργολάβος του εργοστασίου ανακύκλωσης: Παραδέχτηκε ότι oι απολύσεις των 7 συναδέλφων έγιναν με σκοπό να βγαίνει η δουλειά σε μία βάρδια ώστε με λιγότερους εργαζόμενους να βγάζει την ίδια παραγωγή σε υλικό ώστε να διασφαλίσει την κερδοφορία του. Μπροστά λοιπόν στους δικούς του επιχειρηματικούς στόχους αδιαφορεί αν οι εργαζόμενοι του βρεθούν στον δρόμο και οι υπόλοιποι που θα μείνουν εντός εργοστασίου, θα βγάζουν και τη δουλειά όσον απέλυσε!

Ταυτόχρονα δεν δίστασε να ισχυριστεί πως παρά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid που έχουν προκύψει σε προσωπικό του εργοστασίου οι εργαζόμενοι ήθελαν να πληρώσουν τεστ από την τσέπη τους και δεν επιστρέφει τα 16€ έκαστος καθώς ακόμα και αν τα επέστρεφε οι ίδιοι δεν θα τα δεχόταν!

Μετά και από αυτές τις αισχρές τοποθετήσεις είναι πλέον φανερό ότι η ελάχιστη υπόκλιση των εργαζόμενων στα συμφέροντα του κάθε εργολάβου, η παραμικρή υποχώρηση, του δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τα σχέδια του και κάτω από αυτό να εξαπολύει άγρια επίθεση στα δικαιώματα τους!

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν όλα μας τα αιτήματα:

ü Να επανέλθουν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους. Καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, αναστολή συμβάσεων κ.α. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία.

ü Να πραγματοποιηθεί δωρεάν μοριακό τεστ σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους κι επανάληψη εντός τριών ημερών όπως προβλέπεται, με ευθύνη της εργοδοσίας καθώς και επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία τεστ. Να επιστραφούν τα χρήματα των εργαζομένων!

ü Με ευθύνη ΕΟΔΥ, εργοδοσίας και Δήμου οι εργαζόμενοι στον ΚΔΑΥ να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

ü Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€”

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio