ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ|| Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή της ΕΙΥΛ στην απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στις 06/05

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

 

 Συναδέλφισσα-συνάδελφε

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για την διεκδίκηση της 8ωρης εργάσιμης μέρας και 101 χρόνια από την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει και να του δώσει τη χαριστική βολή, να επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο. 10 ώρες εργασίας την ημέρα βαφτίζεται «πρόοδος» από τα αφεντικά και την κυβέρνηση, απαιτώντας μάλιστα την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς.

Αυτή η «πρόοδος» έχει μόνο έναν επωφελούμενο και αυτός δεν είναι ο εργαζόμενος.

Αυτές οι πρακτικές μας γυρνάνε 100 και πλέον χρόνια πίσω.

Η πρόοδος τους μας έδειξε άλλωστε, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας. Στη χώρα μας οι νεκροί ξεπέρασαν τους 9.000, οι διασωληνωμένοι από Covid είναι καθημερινά εκατοντάδες. Μετράμε νεκρούς συναδέλφους σε πολλούς χώρους δουλειάς, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα, πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς ήταν ένα μεγάλο ψέμα.

Καθημερινά  στους χώρους δουλειάς,  ήδη αντιμετωπίζουμε  στο πετσί μας  την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, το περίφημο διευθυντικό δικαίωμα που δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία μονομερώς να «αλλάζει τα φώτα» στο ωράριο, να τροποποιεί μονομερώς, τον τόπο, τον χρόνο, και το είδος της παρεχόμενης εργασίας.

Φτάνει πια ! Δε θα ανεχτούμε

στην ήδη επιβαρυμένη ζωή μας από τις ελαστικές μορφές

εργασίας, να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία

παρελθόν.

 

Πρόοδος, για τους εργαζόμενους είναι η μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο, 6ωρο και 5μερο μιας και σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του, χωρίς απώλειες στις αποδοχές.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι μαζική και μαχητική, νεκρώνοντας όλους τους χώρους δουλειάς στις 6 Μάη. Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις πανδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα.

 

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις!

 

Πραγματική πρόοδος είναι η πάλη των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια!

 

Ο τροχός της ιστορίας πίσω δεν γυρνά, 135 χρόνια μετά το Σικάγο ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio