Ανακοίνωση Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου «Η Ενότητα»

Καμιά απόλυση!-Κανένας εργολάβος στο νοσοκομείο!

Άμεσα μετατροπή των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί σε συντονισμό κάθε σωματείο ,τους ιατρικούς συλλόγους, το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου και ευρύτερα σωματεία και φορείς για ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ 140 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Για να αγωνιστούμε από κοινού για την μονιμοποίησή όλων των συμβασιούχων, που τόσα χρόνια βγάζουν κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα, για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Για μαζικές προσλήψεις υγειονομικών με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας. Για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ζητήματα των συγκεκριμένων εργαζομένων απασχολούν την κοινωνία και δυστυχώς δεν είναι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το μοναδικό παράδειγμα. Έχει και αλλού διοικητές με αντίστοιχη ιδεολογία…

Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, δηλαδή είτε με εργολάβο ιδιώτη είτε με το νοσοκομείο σε ρόλο εργολάβου, ουσιαστικές λειτουργίες του νοσοκομείου όπως η καθαριότητα, η φύλαξη κ.α, πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και βασικά μπαίνουν στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους όπως τους επιτάσσουν τα πιστεύω τους. Αν μη τι άλλο είναι ειλικρινείς…

Όσο η υγεία αποτελεί πεδίο κερδοφορίας και αντιμετωπίζεται με όρους αγοράς τόσο θα πυκνώνουν τα αδιέξοδα για το σύνολο των εργαζομένων. Το ζήσαμε όλοι ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουμε να το ζούμε αφού μας έχει βγει ο κούκος αηδόνι για την προστασία μας από την πανδημία, το δημόσιο υγειονομικό σύστημα μετατράπηκε σε μίας νόσου και αυτό ανεπαρκές, και τις τελευταίες μέρες ζήσαμε και τις ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, που ακόμα και αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις φάρμακο δε βρίσκεις.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας που εφαρμόζεται με νόμους όλων των κυβερνήσεων, αυτή που έχουν ευαγγέλιο σε χρυσή κορνίζα στα γραφεία τους οι περισσότεροι διοικητές νοσοκομείων, είναι που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, που μπαίνει εμπόδιο στη δωρεάν περίθαλψη, είναι αυτή που πετάει στο δρόμο δεκάδες και εκατοντάδες εργαζομένους στο δρόμο αντί να προστίθενται νέοι.

Κανένας εργολάβος δεν πρέπει να μπει σα κοράκι στο δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Καμία δήθεν δέσμευση για προστασία των θέσεων εργασίας, για εργασιακά δικαιώματα δεν πρόκειται να προστατεύσει κανέναν και αυτό δυστυχώς έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές.

Εδώ είναι που ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ε είναι απόλυτα εκτεθειμένος καθώς δε χάνει ευκαιρία να υποστηρίξει πως «δεν είμαστε κατά των ιδιωτών…», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του. Φαίνεται δηλαδή πως συμμερίζεται τις ιδεολογίες του κ. Διοικητή. Δεν το κρύβει άλλωστε και το διαφημίζει από τον προσωπικό του λογαριασμό με κάθε ευκαιρία. Απλώς ας τον ενημερώσει κάποιος πως και με τους θήτες και με τα θύματα δεν μπορεί να είναι. Ή κάποιο ρόλο παίζει ή κάποιο ρόλο θέλει να παίξει…

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν πως κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος, κανένας εκτός του σωματείου του, μόνο ο από κοινού συλλογικός αγώνας μπορεί και να προστατέψει και να ανοίξει δρόμους για ουσιαστικές αυξήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δικαιώματα.

Καλούμε σε κοινή δράση τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τους συλλόγους και τα σωματεία και τη μέγιστη δυνατή στήριξη όλων των εργαζομένων της περιοχής.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio