ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΧΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/5/2017 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά,οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1/5/2017 στις 10:30 στην πλατεία Βουνακίου.

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Τα μέτρα, που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με το ΔΝΤ και ΕΕ και πιέζουν να έρθουν γρηγορότερα τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο, είναι δυσβάσταχτα για τα λαϊκά στρώματα: Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου “κόφτη” για τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία, Παιδεία και πολλά άλλα.

Η ανάπτυξη που μας τάζουν, αφορά τα μονοπώλια. Η μόνη ανάπτυξη που θα έχουμε εμείς είναι ανάπτυξη της φτώχειας μας.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή!

Ο μόνος δρόμος που υπάρχει για μας είναι η οργάνωση και ο αγώνας!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε όταν τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, όταν βιώνουμε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών των ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με τους χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μακριά από τη φωτιά του πολέμου. Όταν το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο, ενώ συνεχίζονται οι προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, στο φόντο «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου και μάλιστα και υπό την “επίβλεψη” του ΝΑΤΟ.

Είναι ξεκάθαρο ότι για να εξασφαλίσουν (ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία) τα συμφέροντα των ομίλων τους σε μια περιοχή, δεν θα διστάσουν να αιματοκυλήσουν τους λαούς, αρκεί να κυριαρχήσουν στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σ αυτούς τους αιματηρούς σχεδιασμούς. Έχει τεράστια ευθύνη που κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Παράλληλα, παίρνει μέρος σε ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα και δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δισ. ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. 

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.Όχι στο μίσος των εθνικιστών.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματος μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/5/2017 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio