Προς όλους τους εργαζόμενους του ΑTTICA και του κλάδου του εμπορίου

Αθήνα, 07/06/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο περιφερόμενος θίασος της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ προσφέρει άπλετο γέλιο στις νέες παραστάσεις του, στο σωματείο του ATTICA. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η παράταξη της ΔΑΣ με εξορμήσεις και ανακοινώσεις μέσα στο χώρο δουλειάς, καλούσε το ΔΣ του σωματείου να ορίσει την ημερομηνία της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, για να συζητήσουν οι εργαζόμενοι πάνω στα ζητήματα και τα προβλήματα που τους αφορούν, δεν έπαιρνε καμία απάντηση. Το ΔΣ του σωματείου ήταν άφαντο.

Αφού έληξε η θητεία του ΔΣ και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ΔΑΣ να προγραμματιστεί γενική συνέλευση, αυτοί εκ των υστέρων και στα μουλωχτά σε πλήρη συνεννόηση με την εργοδοσία και τους ανθρώπους της συνδικαλιστικής μαφίας στην Ομοσπονδία, προχώρησαν σε ενέργειες έτσι όπως μόνοι αυτοί γνωρίζουν, μακριά από τους εργαζόμενους και στο σκοτάδι.

Σήμερα το πρωί ανάρτησαν ανακοίνωση στον ελεγχόμενο χώρο του Λογιστηρίου της επιχείρησης που αναφέρει πως προχθες στις 12 το μεσημέρι, ώρα αιχμής για τους εργαζόμενους στον κλάδο και στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, πραγματοποιήθηκε δήθεν η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, χωρίς να υπάρχει κάποιο κείμενο απολογισμού ή σχεδίου δράσης, χωρίς να αναφέρει τα ονόματα της εφορευτικής επιτροπής ούτε φυσικά την ημερομηνία των εκλογών. Άξιο αναφοράς είναι πως την ώρα της υποτιθέμενης Γενικής Συνέλευσης εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στο ΔΣ, εργάζονταν κανονικά και ήταν στο πόστο τους.

Αμέσως μετά τη σημερινή συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια, εργαζόμενοι από το ΑΤΤΙCA, μέλη του ΔΣ της ΟΙΥΕ και εκλεγμένα μέλη του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων, έφτασαν στον χώρο δουλειάς προκειμένου να ενημερωθούν και να καταγγείλουν τις παραπάνω καθιερωμένες αλχημείες.

Η παράταξη της ΔΑΣ-ΑΤΤΙCA αφού ζήτησε τα ονόματα της εφορευτικής επιτροπής, κατέθεσε σήμερα το ψηφοδέλτιο της, ώστε να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία του ΑΤΤΙCA μαζί με την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, πραγματοποιεί τις εκλογές στο επιχειρησιακό σωματείο. Γνωρίζουμε τις πιέσεις και το «σπρώξιμο» που γίνεται.

Δεν ταυτίζουμε τα μέλη του ΔΣ του σωματείου με τη συνδικαλιστική μαφία στην Ομοσπονδία! Κάνουμε ξεχωριστή έκκληση στους συναδέλφους στο ΔΣ του σωματείου που δε γνωρίζουν με ποιους έχουν μπλέξει, σε ποιον χαρίζουν την ψήφο τους και κυρίως τη δύναμη τους. Έχουν συλλογική και ατομική ευθύνη για το ρόλο του σωματείου, για τη λειτουργία του. Τους καλούμε έστω και τώρα να απεγκλωβιστούν από την ενιαία φωνή των ανθρώπων της εργοδοσίας που είτε με τη μάσκα του συνδικαλιστή είτε με του διευθυντή, τους θέλουν ανυπεράσπιστους. Να συμβάλουν ώστε το σωματείο να αποκτήσει υπόσταση, ζωντάνια, να απελευθερωθεί από τα δεσμά της εργοδοσίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που με δική τους απόφαση επιλέγουν να είναι οργανωμένοι στο σωματείο τους, να το μαζικοποιήσουν, να γυρίσουν την πλάτη στη συνδικαλιστική μαφία. Να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους, τη ζωή τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να κάνουν το σωματείο, στήριγμα τους!

Στέλνουμε για μια ακόμα φορά σινιάλο στη συνδικαλιστική μαφία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ!
Αφήστε τα σωματεία να ανασάνουν! Όσο τα ακουμπάτε, τόσο τα βρωμίζετε!

Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio