Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας||Για το bonus στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της WIND

H ICAP, σε συνέχεια όλων των αντεργατικών μέτρων που υιοθέτησε με πρόσχημα την πανδημία(εκ περιτροπής εργασία, μη παροχή δώρου Πάσχα σε “υψηλόμισθους” εργαζομένους), προχώρησε σε άλλη μία άθλια μεθόδευση, μόλις 10 μέρες πριν τη λήξη του μήνα. Συγκεκριμένα, στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της WIND, με πρόσχημα το μη πιάσιμο των στόχων, άλλαξε τα κριτήρια για το BONUS, με αποτέλεσμα συνάδελφοι που μέχρι τώρα θα λάμβαναν ως bonus 150 ευρώ τώρα να δικαιούνται 0 με βάση τη νέα στοχοθεσία!

  Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο πως η πρακτική των bonus tickets αποτελεί άλλο ένα απαράδεκτο τέχνασμα της εργοδοσίας. Επιστρατεύεται ως “ασπιρίνη” στους μισθούς πείνας, ως “επιβράβευση” για την επίτευξη των δικών τους εξουθενωτικών στόχων, των δικών τους κριτηρίων παραγωγικότητας, απαιτώντας από εμάς τη μέγιστη αποδοτικότητα με τον ελάχιστο μισθό, βάζοντας μας να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο, ενώ πολύ συχνά η μη επίτευξη των στόχων αποτελεί αφορμή για απειλές για μετακινήσεις συναδέλφων σε διάφορα έργα της εταιρείας. Σήμερα, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα κατοχυρώνει μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας, που θα μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε όπως επιθυμούμε και δεν θα εξαρτόμαστε από “δώρα’’ και “φιλανθρωπίες”.

  Φυσικά, εφ’ όσον ισχύει αυτό το μέτρο, δε μπορούμε να αγνοήσουμε πως για εμάς είναι ένα βοήθημα πάνω στο οποίο στηριζόμαστε για τα έξοδα του σπιτιού μας, η ελάχιστη συμπληρωματική παροχή στους μισθούς πείνας που προσφέρει η εταιρεία. 

Αυτή είναι λοιπόν η επιβράβευση της ICAP σε μας, την ίδια στιγμή που μας μπούκωσε με μεγαλοστομίες και συγχαρητήρια για την υπεραπόδοση σε συνθήκες καραντίνας. Έτσι μας επιβραβεύει, αφαιρώντας μέσα σε συνθήκες κρίσης ένα επιπλέον εισόδημα το οποίο με τον ιδρώτα μας κερδίσαμε, ένα εισόδημα στο οποίο υπολογίζαμε για να βγάλουμε το μήνα μας. Προχωρά σε μία έμμεση μείωση μισθών, αποδεικνύοντας ότι στις πλάτες μας σκοπεύουν να  χρεώσουν τη νέα κρίση, στον κόπο μας και στο φιλότιμο μας έχουν σκοπό να χτίσουν περιουσίες και να ανακάμψουν τα κέρδη τους.

Τους απαντάμε πως θα μας βρουν μπροστά τους. Οι άθλιες πρακτικές τους που φαίνεται να έχουν κλιμάκωση δε θα μείνουν αναπάντητες. Κάθε εργατική κατάκτηση στο σήμερα και στο χθες επιτυγχάνεται μόνο με τη συσπείρωση στα σωματεία μας, σε ρήξη με τους εργοδότες και τα συμφέροντα τους, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και των μειωμένων απαιτήσεων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

  Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα αυτονόητα. Συνάδελφε, εσύ που παράγεις τα πάντα, που χωρίς εσένα δεν κινείται τίποτα, έχεις θέση στο σωματείο σου. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε επαγρύπνηση για κάθε νέα αυθαιρεσία της εργοδοσίας της ICAP και τους προσκαλούμε την Κυριακή 28/6 10.00 π.μ στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών, να συζητήσουμε την πείρα από τους εργασιακούς μας χώρους, να ακουστεί η φωνή μας, να μπει σχέδιο κλιμάκωσης των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα ξαναπληρώσουμε την κρίση τους!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio