ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ||Κυβέρνηση ΝΔ και Διοίκηση της «ΑΡΣΙΣ» να βρουν λύση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ΤΩΡΑ!

Στον τέταρτο μήνα απλήρωτης εργασίας θα μπουν την επόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι στη ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», με την απόγνωση και τον προβληματισμό για το πώς θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να είναι έκδηλος στους περίπου δεκαπέντε συναδέλφους (διοικητικοί, μεταφραστές, καθαριστές).

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΜΚΟ “ΑΡΣΙΣ” που έχει αφήσει απλήρωτους τους συναδέλφους για τρίτο μήνα τώρα. Σαν να μην είναι αρκετά τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που έρχονται αντιμέτωποι με τα απόνερα του προσφυγικού, έρχεται για ακόμα μια φορά να προστεθεί σε αυτά η απληρωσιά, σύνηθες πλέον φαινόμενο της εργοδοσίας στις ΜΚΟ.

Κλασική είναι και η τακτική της εργοδοσίας να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε σχέση με το ζήτημα, λέγοντας πως είναι ευθύνη του χρηματοδότη, δηλαδή του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης και κατ επέκταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Για ακόμη μια φορά ΜΚΟ και κυβερνήσεις κάνουν μπαλάκι τους συναδέλφους και έχουν μεγάλες ευθύνες.

Η απληρωσιά στις ΜΚΟ δεν είναι καινούριο φαινόμενο, αλλά ούτε Χιώτικη πρωτοτυπία. Το Σωματείο μας έχει αναδείξει επανειλημμένα την ανάγκη, την ευθύνη για το προσφυγικό να την αναλάβει αποκλειστικά το κράτος και όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται σε αυτό να προσληφθούν με πλήρη δικαιώματα. Επίσης την ανάγκη να κλείσουν τα Χοτ Σποτ και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες απ’όλα τα νησιά προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Οι εργαζόμενοι να γίνουν μόνιμοι σε άλλα πόστα του Δημοσίου που υπάρχει ανάγκη με ευθύνη του κράτους.

Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του – Ο συλλογικός αγώνας είναι μονόδρομος.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, σταθερό ωράριο και δουλειά με δικαιώματα. Μέσα από το Σωματείο να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας για να αντιπαλέψουμε όλους όσοι προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε φθηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω εξαπάτησης των εργαζομένων, σε κάθε παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σε κάθε προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και αποπροσανατολισμού στηριζόμενου στη δήθεν “φιλανθρωπία”, τον “ανθρωπισμό”, τον “εθελοντισμό”.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των προσφύγων από τον κορονοϊό με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων. Άμεσοι εμβολιασμοί με ασφαλή εμβόλια.
  • Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί τη δουλειά από το σπίτι, ως μέτρο ενάντια στην πανδημία, καθώς η εργασία από το σπίτι δεν προβλέπεται σε καμία συλλογική σύμβαση εργασίας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα μας: https://ey-chios-union.blogspot.com/

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio