ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»||ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/03 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας σε βάρος εργαζόμενων ανθρώπων, φοιτητών, οικογενειών που κάνουν την Κυριακάτικη βόλτα τους, δε είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά.

Η κρατική βια και καταστολή δεν είναι σημερινό φαινόμενο, δεν είναι έτσι απλά η εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ. Το εργατικό κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με την επίθεση των κρατικών μηχανισμών από τότε που υπάρχει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα μας.

Δεν ξεχνάμε τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητές, συνταξιούχους, γυναίκες και ΑΜΕΑ όταν διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους – μισθούς και συντάξεις. Επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα από όλες τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις διαφόρων αστικών αποχρώσεων – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και λοιποί.

Η επίθεση στον “εχθρό” λαό, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική. Είναι προσπάθεια ενοχοποίησης των εργαζόμενων για την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι προσπάθεια να μπει φρένο στους δίκαιους αγώνες για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, για την διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

* Η έξαρση αυτής της βίας έρχεται μαζί με το ξέσπασμα του τρίτου και ίσως του μεγαλύτερου κύματος της πανδημίας, έρχεται σε μια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει συνειδητοποιήσει ότι οι λόγοι που φτάσαμε ως εδώ δεν είναι η απερισκεψία μας, αλλά τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού.

* Η έξαρση αυτής της επίθεσης, έρχεται γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζει νέους αντεργατικούς νόμους, ετοιμάζεται να μετατρέψει το 8ωρο σε 10ωρο νομιμοποιώντας τις απλήρωτες υπερωρίες, ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση.

* Η έξαρση της κρατικής καταστολής έρχεται σε μια περίοδο που μπαίνουμε σε νέα κρίση του συστήματος τους, σε νέα βαθιά οικονομική ύφεση η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

* Η επίθεση στον λαό μεγαλώνει γιατί αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός του συστήματος, αυτός είναι ο φόβος των αφεντικών.

Συνάδελφοι

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνομία. Αντιμετωπίζεται με μέτρα προστασίας εκεί που γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία. Η πανδημία αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ούτε αυτήν την φορά. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ όπως δεν μπόρεσαν να το κάνουν εδώ και ένα χρόνο που ξέσπασε η πανδημία.

ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να μην περάσει το τερατούργημα που ετοιμάζουν για την κατάργηση του 8ωρου.

Η αγανάκτηση να γίνει οργή και οργάνωση. Να γίνουμε περισσότερα τα μέλη των σωματείων. Να ενώσουμε την δύναμη μας μέσα από την οργάνωση, μέσα από την συμμετοχή μας στα ζωντανά σωματεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία, συλλόγους, φορείς να συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 18:30 μπροστά στο Δημαρχείο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι επιστήμονες( μάσκες, αποστάσεις).

Απαιτούμε:

* Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

* Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

* Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας και χωρίς αποζημίωση.

* Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη, ανοιχτά πανεπιστήμια.

* Έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται μαζικά εργαζόμενοι.

* Έλεγχος στα σούπερ μάρκετ, στις μεγάλες αποθήκες, στο εμπόριο.

* Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων.

* Ένταση του αγώνα ενάντια στου νόμους που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση μετά από εντολή των επιχειρηματικών ομίλων για κατάργηση του 8ωρου και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004

τηλ. 6977370597 email: somatioalexpolis@gmail.com

facebook: Σωματείο Εμπ/λων Ιδιωτικών Υπ/λων Αλεξ/πολης «Η Ενότητα»

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio