ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ|| ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
10:00 π.μ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο, φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων. Επιδιώκει να ολοκληρώσει το “έργο” του αντεργατικού ξεσαλώματος, αξιοποιώντας την περίφημη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για την οποία φέρουν ευθύνη μια προς μια όλες οι κυβερνήσεις. Κανείς μας δεν ξεχνά ποιος και τι έκανε για εμάς:

1. Ο νόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας επί ΠΑΣΟΚ που διατηρήθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις.
2. Ο νόμος για τη δουλειά τις Κυριακές, που ξεκίνησε για 7-8 επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τελικά έγιναν 32 επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα έρχονται να ολοκληρωθούν επί ΝΔ.

Γίνεται μια σκυταλοδρομία στις πλάτες των εργαζομένων για το ποια κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία των εργοδοτών που φτάνει στο σήμερα με αποκορύφωμα το αντεργατικό έκτρωμα το οποίο:

• χτυπάει το 8ωρο
• το σταθερό εργάσιμο χρόνο
• την κυριακάτικη αργία
• επιβάλλει τη 10ωρη εργασία
• επιβάλλει τις απλήρωτες υπερωρίες
• βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης μας μέσα από τα σωματεία μας.

Αυτό το έγκλημα ο υπουργός εργασίας το βαφτίζει “πρόοδο” και “εκσυγχρονισμό”! Ότι γίνεται για το “καλό” μας.

Αυτό το καλό βιώνουμε οι εργαζόμενοι στα s/m και στο νομό μας με ωράρια λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά την Κυριακή, τη μόνη ημέρα για ανάπαυση που μπορεί ο εργαζόμενος να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του. Είναι το “καλό” που μας έκανε να εργαζόμαστε μέσα στην πανδημία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μετράμε κρούσματα και συνολικά στον κλάδο δεκάδες θύματα.

Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων για να βγουν αλώβητοι από τη νέα οικονομική κρίση και απαιτεί πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζόμενους, οι οποίοι θα εργάζονται όπου, όποτε, αν και όσο τους έχει ανάγκη η μεγαλοεργοδοσία για να απογειώνει την κερδοφορία της.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο! Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο!

Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα. Με τους συναδέλφους μας μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο σχεδιάζουμε την πάλη μας με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών, απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τα συνδικαλιστικά της στηρίγματα.

Απαιτούμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην κατατεθεί!

Διεκδικούμε να καταργηθούν:

• όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας.
• οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
• οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio